Pussi täynnä karkkia. Mukaan on pakattu myös korvatulpat. Onko kyseessä mukavan käytännöllinen lahja pienen vauvan isältä äidille?  Ei. Kyseessä on orastava trendi Yhdysvalloissa: pikkulapsen kanssa lentokoneessa reissaavat vanhemmat pelkäävät lapsensa itkemistä ja tekevät anteeksipyyntöpussin vieressä istuville matkustajille.

”Tein nämä lauantaista lentoa varten. Annan pussit matkustajille, jotka istuvat meitä lähellä. Toivottakaa minulle onnea”, bubbleandbean-tunnuksella Instagramiin kirjoittava äiti esittelee.


MAINOS | PAMPERS: Mitä kosketus merkitsee vauvalle?


 


”Hei! Olen tyttövauva, tämä on ensimmäinen lentoni ja olen tänään tasan 11 viikkoa vanha! Olen tavallisesti erittäin kiltti vauva, mutta haluan pyytää anteeksi jo näin etukäteen, jos minua alkaa itkettää, koska korviini sattuu ja minua pelottaa. Tämä pussukka sisältää herkkuja ja uudet korvatulpat. Olen äitini kanssa paikalla 31D. Hyvää lentoa!”

Äiti on huolissaan siitä, että hän on tehnyt vain 15 pussia. Kaikille matkustajille ei siis riitä omaa.

”Meillä on neljän tunnin lento, ja hän on ollut itkukone viime päivinä, joten olen tosi hermostunut”, hän jatkaa.

 

Tietoisku: Lentokoneessa lentäminen saattaa itkettää vauvaa

Madeline-niminen vauva puolestaan jakoi minttuja, suklaakarkkeja ja korvatulppia anteeksipyytelevän viestin kera.

Viestissä kerrotaan, että vauva matkustaa ensimmäistä kertaa ja että vauvan korviin voi sattua lentokoneessa. Tässä viesti kokonaisuudessaan:

Madeline-vauva pyytelee anteeksi minttujen kera. (Kuva: Reddit)

Heippa muukalainen! Nimeni on Madeline. Täytän 1 vuotta joulukuun 17. päivänä, ja tämä on minun ensimmäinen lentoni. Yritän käyttäytyä hyvin, mutta haluan pyytää anteeksi jo etukäteen jos hermostun, koska minua pelottaa ja korviini sattuu. Äitini ja isäni ovat pakanneet tähän pussukkaan herkkuja ja korvatulpat siltä varalta, että ensimmäinen julkinen serenadini ei ole sinulle yhtä nautittava kokemus kuin äidilleni ja isälleni. Hyvää lentoa!

The Guardian: Lopettakaa vauvan puolesta anteeksipyytäminen

Toimittaja Madeleine Somerville kirjoittaa The Guardian –lehdessä.

”Nämä hyvää tarkoittavat eleet eivät kumpua sydämestä. Niitä tehdään, koska vanhemmat pelkäävät lapsen käytöstä arvostelevia ja tuomitsevia katseita siinäkin tapauksessa, että lapsi on vauva ja käytös – itkeminen – on täysin luonnollista. Onko tämä todella tarpeen?”

Mitä mieltä olet artikkelista?