Viimeksi päivitetty 19.4.2012

Sain tuossa pariviikkoa sitten mielenkiintoisen yhteydenoton. Minua pyydettiin Vau.fi-käsityöblogaajaksi ja mietinnän jälkeen lupauduin hommaan. Verkkolehti on käynnistänyt hienon Amanda-projektin nyt myös täällä Suomessa ja projektin tarkoitus on kerätä pieniä ja lämpimiä sukkia, myssyjä ja peittoja suomen keskoloiden vauvoille. Tuosta linkistä löytyy yhteystiedot keskoloista jota ainakin ottavat apua vastaan.Itse sain pikaisella aikataululla valmiiksi kahdet pienet villasukat keräykseen.

Katri-Mari Friin kutomat sukat Amanda-projektia varten.

Sukissa lankana Hjertegarnin strompegarn ja yhteen sukkapariin menee lankaa vain 20g 2.75 mm puikoilla. Tässä vähän silmukkamääriä sukkiin: Varsi 10silmukkaa puikolla yht. 40 silmukkaa. Varressa 40krs. Kantalappu 20silmukkaa, 18krs. Kantapohjassa 6 silmukkaa, kavennettavia molemmin puolin 7 silmukkaa. Kantalapun reunasta poimittu 11 silmukkaa, kiilakavennokset joka 2.krs kunnes 10s puikolla. Kavennosten jälkeen 10 krs ja kärkikavennos.

Nyt toivon että kaikki asiasta kiinnostuneet lähtee projektiin mukaan, pienten sukkien neulomiseen ei montaa tuntia mene eikä paljoa lankaakaan! Eli kaikki neulomaan hyvän asian puolesta 🙂

Katri-Mari Frii on neulontaharrastaja, joka on tehnyt harrastuksestaan itselleen työn. Frii on lankakauppayrittäjä. Hän vetää Uudessa Kaupungissa myös neulontakursseja.  (Kuva: VautsiVau)

Mitä mieltä olet artikkelista?