Voi onnekkaita kotiäitejä: Siellä sitä vaan vedetään lonkkaa päivät pitkät, katsotaan saippuasarjoja ja ehkä vähän askarrellaan. Elämä on yhtä pitkää lomaa!

Viimeksi päivitetty 6.8.2012

Eräänä iltana, kun mies tuli töistä kotiin, kotipihalla vallitsi täysi kaaos. Lapset leikkivät mudassa päällään vain pyjamat,  roskia lojui pitkin poikin pihamaata. Vaimon auton ovi oli auki, kuten oli myös kodin ovi. Mies eteni sisälle taloon, jossa häntä oli vastassa vielä suurempi sekasotku. Jalkalamppu oli kaatunut ja matot sykkyrällä seinää vasten.

Olohuoneessa televisiosta vyöryivät piirretyt, leluja ja vaatteita oli pitkin lattioita. Keittiössä tiskiallas pursusi likaisia astioita, lautasilta läikkynyt aamiainen oli levinnyt pitkin pöytää ja koiranruokakupin sisältö pitkin lattiaa.  Pöydän alta löytyi lasinsirpaleita ja takaoven edestä kasa hiekkaa.

Mies kiirehti yläkertaan etsimään vaimoaan lelu- ja vaatekasojen yli loikkien. Hän oli huolissaan: ehkä vaimo oli sairas tai ehkä jotain muuta vakavaa oli tapahtunut.

Vaimo löytyi makuuhuoneesta.  Päällään yöpaita hän lepäili sängyssä ja luki kirjaa. Vaimo nosti katseensa kirjasta, hymyili miehelleen ja kysyi, kuinka tämän päivä oli sujunut. Mies katsoi vaimoaan hämmentyneenä ja kysyi puolestaan: ”Mitä täällä on tapahtunut?”

Vaimo hymyili taas ja vastasi: ”Sinähän ihmettelet aika usein, mitä oikein oikein teen päivät pitkät?”

”Niin?”

”No, tänään en tehnyt sitä.”

* * * * * * * * * * * * * * * *

Lisää äitiydestä:

Siivoaminen on äidin taakka

Usein ajatellaan, että hyvän äidin velvollisuuksiin kuuluu kodista huolehtiminen, kun taas hyvään isyyteen riittää vanhempana oleminen”

Yltiöäidin elämä on suorittamista

Yltiöäideillä on selkeä – ja omasta mielestään peräti ainoa oikea – käsitys siitä, miten arkea pyöritetään tai ainakin, että miten arjen kuuluisi sujua. Kokemus vastuusta ei kuitenkaan ilahduta vaan mieltä painavat väsymys ja pettymys.

Liian kiltit äidit

Olenko hyvä äiti? Olenko tehnyt tarpeeksi lapseni eteen? Kysymykset ovat tyypillisiä varsinkin liian kilteille naisille, jotka unohtavat itsensä äitiyden rytäkässä.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?