Kun lapsi tulee taloon, aiemmin tavanomaiselta tuntuneet asiat alkavat yhtäkkiä pelottaa.

Viimeksi päivitetty 13.9.2019

1. Portaiden kävely

Mitä jos kompastut ja pudotat vauvan? Tai romahdat hänen päälleen? Koskaan aikaisemmin portaat eivät ole vaatineet niin paljon keskittymistä tai aiheuttaneet niin paljon kylmää hikeä kuin vauvaa kantaessa. Tähän auttaa vain rauhallisuus ja harjoittelu.


 

 


2. Bussilla matkustaminen

Jo pelkkä bussiin nouseminen kärryjen kanssa on toisinaan mitalin arvoinen urotyö. Mitä jos vaunupaikat ovatkin jo täynnä ja bussi huristaa ohi – joudut taas odottamaan seuraavaa. Jos kuski ajaa piittaamattomasti, saat todella jännittää kaatuvatko vaunut. Ja ylipäänsä muut matkustajat, bussihan on täynnä kaikenlaista porukkaa. Onko nyt muuten flunssakausi?

3. Autolla ajaminen

Kun takapenkillä nököttää turvakaukalo, autolla liikennöinti alkaa tuntua aikaisempaa kuumottavammalta. Vaikka tutkimusten mukaan lapsi kyydissä ajavat välttävät riskikäyttäytymistä, tien päällä liikkuu kaikenlaisia törppöjä.

4. Lämpötila. Lähes mikä tahansa lämpötila. Varsinkin sen vaihtelu.

Vauvan pukeminen sopivasti on käsittämättömän vaikea suoritus. Palelevat pikkuvarpaat saavat vanhemman syyllisyyden täysille kierroksille, kuumissaan karjuva pikkukaveri puolestaan tekee elämästä piinaa. Suomen sää myös saattaa lyhyenkin reissun aikana muuttua 10 astetta mihin suuntaan tahansa, joten vaikka olisit onnistunut kotoa lähtiessä, se ei silti tarkoita etteikö kotimatka olisi täysi katastrofi.

5. Kynsien leikkaaminen

Holtittomasti huiskivat kädet, pikkiriikkiset kynnet ja yhtäkkiä valtavilta tuntuvat työkalut. Vaikka sakset olisivat kuinka tylpät ja leikkurit kuinka pienet, homma tuntuu silti hurjalta – ja mitä jos leikkaatkin liian syvältä? Muista, että alle kaksiviikkoisen vauvan kynsiä ei tule leikata. Lue tästä vinkit onnistuneeseen kynsienleikkuuseen.

 

Mitä mieltä olet artikkelista?