Jos e-pillerit tai kierukka ei sovi ehkäisymenetelmäksi, yksi vaihtoehto on ehkäisyimplantaatti eli tuttavallisesti ehkäisykapseli. Kapseli toimii kuin minipilleri, mutta sen kanssa ei tarvitse huolehtia pillerin unohtumisesta. Kenelle kapseli sopii ja mitkä ovat sen plussat ja miinukset? Vau.fi:n foorumin kirjoittajat kertovat nyt omat kokemuksensa ehkäisykapselista!

Viimeksi päivitetty 7.11.2016

Kenelle ehkäisykapseli sopii?

Ehkäisyimplantaatti eli tuttavallisemmin ehkäisykapseli on sauvamainen, muovista valmistettu ehkäisyväline, joka asetetaan yleensä käsivarren ihon alle. Se on luotettava ehkäisymenetelmä, jonka teho kestää kolmesta kuuteen vuoteen valmisteesta riippuen. Suomessa saatavat ehkäisykapselit sisältävät ainoastaan keltarauhashormonia eikä ollenkaan estrogeeniä.

”Jos minipillerit tuntuvat sopivan, niin luultavasti sopii kapselikin, niissä kun on lähes sama toimintaperiaate. Eli jos sulla ei tule mitään epämiellyttäviä / sua häiritseviä sivuoireita minipillereistä, niin luulavasti tulet olemaan kapseliin ihan tyytyväinen”, nimimerkki Martuti kertoo Vau.fi:n foorumilla.

Martutilla itsellään on ollut käytössä ehkäisykapseli kaksi kertaa.

Mulla vuoto oli epäsäännöllistä, ei voinut tietää, koska menkat alkaa ja kauanko kestää. Mutta niukat menkat oli kummiskin.”

Synnytyksen jälkeen söin 4 kk minipillereitä, jatkuvasti vähän vuoti. Kapseli laitettiin melkein 2 kk sitten, eikä kertaakaan mitään vuotoa”, Akidi puolestaan kertoo. ”Tähän asti siis todella tyytyväinen olen ollut.

Plussat ja miinukset

Plussat:

+ Huoleton, ei tarvitse muistaa mitään
+ Luotettava
+ Helposti laitettavissa lääkärissä paikallispuudutuksessa
+ Säästää rahaa, jos vertaa pillereihin
+ Kuukautisista ei enää tarvitse huolehtia, sillä vuodot saattavat jäädä kokonaan pois

Miinukset:

– Vuodon epäsäännöllisyys
– Jatkuvat vuodot
– Mahdolliset mielialamuutokset
– Haluttomuus
– Piikkikammoiselle asettaminen on koettelemus

 

Lue lisää ehkäisykapselista ja kerro omat kokemuksesi: Ehkäisykapseli – kertokaa hyviä ja huonoja kokemuksia!

Mitä mieltä olet artikkelista?