Rakkaus ja hellyydenosoitukset jäävät toisiniaan helposti arjen jalkoihin. Foorumilaisten kirjoituksista voi ottaa mallia, kuinka kipinän saa pidettyä yllä pienillä eleillä. "Se kun on tärkeää osoittaa toiselle välittävänsä toisesta."

Viimeksi päivitetty 6.8.2012

Tuntuuko kenestäkään muusta, että perhearjen keskellä kumppani tuntuu välillä kämppikseltä – jonka kanssa tosin nukutaan samassa sängyssä? Pienet, mutta helposti unohtuvat hellyydenosoitukset pelastavat parisuhteen arjen syövereistä.


 


Ne ovat sitä arjen romantiikkaa.

”Sekun on hukkunut sinne jonnekin, ni ajattelin, että heitänpä tänne ihan oman aiheen sitä varten”, aloittaa eräs Vau.fi:n foorumilainen.

”Ja toisten tarinoita on mukava lukea.” Näistä tarinoista kannattaa ottaa myös vinkkejä.

Lue myös: Vanhempia – mutta myös rakastava pari

Pusu vaikka tiskialtaan äärellä

Pienet pusut pitkin päivää piristävät ainakin vastaanottajan mieltä. Ja vähentävät pusuttelijoiden stressiä – purkavathan linnutkin stressiä pusuttelemalla!

”Aina kun kohtaamme vastakkain tässä talossamme, tai muutenkin vaan, annamme toisillemme pusun”, eräs kirjoittaja kertoo.

Monet muutkin foorumilaiset jakavat kumppaneilleen pusuja arjen iloksi:

”Me pusutellaan muutenkin ihan jatkuvasti. Ei ole yhtäkään päivää, että ei halailtaisi ja pusuteltaisi vähintään tunnin välein… Siis aina silloin, kun olemme kotona yhdessä. Työt sun muut nyt on sitten taas asia erikseen. Olemme vain molemmat todella hellyyden- ja huomionkipeitä.”

”Pusutellaan paljon, halitaan ja ohimennen aina välillä mies nipistää tai läppäsee takamukselle :D.”

”Pusuja ja haleja annetaan päivittäin useasti toisillemme. Näin raskausaikana mies saattaa kaapata mut takaapäin syleilyynsä ja silitellä massua.”

”Meillä myös halaillaan ja pusutellaan paljon päivittäin. Aina kun toinen lähtee kotoa annetaan halit ja pusut ja samoin kun toinen saapuu kotiin[:)] Illalla telkkua katselen yleensä miehen kainalossa tai pitäen päätä miehen reiden päällä.”

Lue myös: Pienistä hellyydenosoituksista suureen intohimoon

Pienet eleet ja keittiöromantiikkaa

Kotitöissä vastaan tuleminen ja toisen työtaakan keventäminen voivat arjen keskellä olla maailman romanttisimpia tekoja.

”No mä oon ruvennu tyhjentää miehen eväslaukun (siis en syö vaan tyhjennän käytetyt astiat pois) ja välillä teen sille eväät valmiiksi”, eräs foorumilainen kertoo omasta tavastaan huomioida puolisoaan.

Arjen romantiikkaa voikin tavata usein keittiössä:

”Semmoinen kiva tapa miehellä on et aika usein hän tekee mullekin voileivät kun laittaa itselleen iltapalaa ja mä taas saatan tehdä iltapalan hälle valmiiksi kun tulee iltavuorosta kotiin. Meillä on kotihommat jaettu mut välistä tehdään toisen hommia, siitä tulee hyvä mieli kun on itse väsynyt. Nyt mulla on kyllä jäänyt vähemmälle ja mies on enempi tehnyt kun oon ollut niin kipeänä…”

”Meillä on yleensä tapana, että se joka kotiutuu ensimmäisena töistä tekee ruoan toiselle. On sitten toisen ihana tulla kotiin valmiiseen pöytään ;)”

Lue myös: Odotuksia, toiveita ja tarpeita

Hellyysrutiineja ja ihania yllätyksiä puolisolta toiselle

”On hyvä kun on joitain ’hellyysrutiineja'”, yksi kirjoittajista pohdiskelee.

”Meillä niitä on aika paljon. Se joka lähtee ensin kotoa, tulee antamaan pusun. Ja sen, joka on ensin kotona, tehtävänä on sännätä heti ovelle ottamaan rakas vastaan pusuin ja halein, kun hän tulee kotiin. Iltaisin menen aiemmin nukkumaan, ja vaadin aina miehen peittelemään ja antamaan mulle iltasuukon :)”, hän kirjoittaa ja kertoo, että pariskunta myös lähettää toisilleen paljon hempeitä tekstiviestejä.

”Miehelle musiikki on erityisen tärkeää, hän saattaa soittaa jos radiosta tulee jokin kaunis laulu tai jos olemme kotona, hänen pitää päästä tanssimaan kanssani”, arkiromantiikan sankari vielä lisää.

Romanttiset yllätykset kertovat, että kumppani ajattelee puolisoaan. Yllätyksen ei tosiaankaan tarvitse olla mikään kukkakimppu:

”Eilen mies asenti koneelle mulle CSI-pelin, kun tykkään pelata niitä”, eräs foorumilainen kertoo.

”Tänään sit aukasin koneen ja samaan kansioon oli liitetty tiedosto ’Sinulle ja vauvalle’. Aukasin sen ja siellä oli Jipun ja Edelmanin ’Jos sä tahdot niin’ -video”, hän kirjoittaa ja toteaa, että itku tuli.

Arjen yllätys voi olla aivan pienikin, vaikkapa tekstiviesti:

”Meillä on tapana laittaa aina joskus tekstiviesti, joku hempeä, toiselle kesken työpäivän. Ihana viesti mieheltä saa aina mulle hymyn huulille.”

”Mä kirjoittelen miehelle joskus rakkausviestejä tai jos en ole kotosalla, lähetän jonkin kivan postikortin. Mies taas haluaa aina ostaa minulle pieniä lahjoja (materialisti!).”

Lue myös: Viisi rakkauden kieltä

”Ihana lukea näitä! Alkaa oma pieni sisäinen romantikkokin heräämään”, ketjussa kommentoidaan.

Foorumilaiset ovat kirjoittaneet paljon valtavan kauniita kertomuksia arjen rakkaudenosoituksista – eivätkä kaikki mitenkään mahtuneet mukaan juttuun. Käy lukemassa lisää ihania tarinoita Vau.fi:n foorumilla!

Lue koko ketju ja osallistu keskusteluun: Arkirakkauden osoitusta

Lue myös:

Parisuhteen seksuaalisuus herää erilaisuudesta
Pakenetko sinä parisuhdetta äitiyteen?
Kun loukkaamme toisiamme

Tukea yhteiselämän ongelmien ehkäisyyn

Mitä mieltä olet artikkelista?