Lastenvaatteiden ulkonäkö on asia, johon osa vanhemmista suhtautuu hyvinkin intohimoisesti, kun taas toiset eivät tyylisekoista juuri piittaa. Vau.fi-foorumilla pohditaan, pitääkö lapsen vaatteiden sopia yhteen vai onko tyylikkyys yhdentekevää.

Viimeksi päivitetty 28.4.2019

Lastenvaatteet ovat asia, joihin osa vanhemmista suhtautuu hyvinkin intohimoisesti. Toiset taas eivät piittaa tyyliseikoista, kunhan vaatteet ovat mukavat ja säähän sopivat. Vau.fi-foorumilla nimimerkki Dustis kertoo oman näkemyksensä lastensa pukeutumiseen:”Pitää sopia yhteen! Sukkia myöten. Valitsen aina huolella vaatteet niin että yläosa ja alaosa sopii yhteen eikä kokonaisuus ole liian räikeä tai vastaavasti kovin synkkä tai tylsä… Mutta mussa nyt onkin vähän pilkunviilaajan vikaa, tässäkin asiassa.”

Yhteensopivuus tärkeintä

Osalle foorumiäideistä on tärkeintä, että vaatteet sopivat yhteen, vaikka eivät olisikaan viimeisen muodin mukaisia. Towanda kuuluu tähän ryhmään:

”Tykkään mallailla yhteen sopivia vaatteita. Ne voivat olla ihan junttimaiset, jos ollaan vain kotona tai pihalla, kunhan värit eivät riitele keskenään. Olen ehkä siinä suhteessa vähän esteetikko.”

Tyyliseikat yhdentekeviä

Toisille taas on yhdentekevää, mitä lapsella on yllään. Nimimerkki Vargynja ei juuri piittaa lastenvaatteiden tyylikkyydestä tai siitä, sopivatko ylä- ja alaosa yhteen:

”Itse olen lähes aina napannut vain laatikosta tai isomman kanssa kaapista päällimäisen bodyn/paidan ja päällimmäiset housut. Lopputulos on saattanut olla mitä vain yksivärisestä asusta keskenään riitelevään kokonaisuuteen. Nykyisin lapsi valikoi vaatteita enemmänkin itse ja lopputulos on aivan yhtä lailla mitä sattuu.”

Lapsi valitsee vaatteensa

Myöskään nimimerkki Tips ei ole turhan tarkka tyyliseikoista. Hän myös antaa esikoisensa valita itse omat vaatteensa:

”Aivan sama. Itse toki katson jotain omaa silmää miellyttävää mutta jos mies on pukenut vauvan päälle jotain omituista niin en lähde vaihtamaan. Isompi on jo parivuotiaasta pukenut itsensä, katsotaan vain että on tarkoituksenmukaiset vaatteet päällä, ulkonäkö miellyttäköön lasta itseään. Hänellä tosin on aika hyvä tyylitaju pieneksi tytöksi.”

Onko sinulle tärkeää, että lapsen vaatteet ovat yhteensopivat? Kerro näkemyksesi foorumilla: Pitääkö lapsen vaatteiden sopia yhteen?

Mitä mieltä olet artikkelista?