Sairastaminen ei jäänytkään kevättalveen: Nyt tautilotossa osui vauvalle vanha kunnon korvatulehdus. Oi jospa meillä kaikilla olisi esikoiseni immuniteetti!

Viimeksi päivitetty 25.5.2018

  1. Luulin, että sairastelusesonki olisi jo ohi ja kauden räkätaudit podettu. Luulin väärin. Nyt meillä taas kaksi lasta neljästä erittää räkää siinä määrin, että vaatteita saa vaihtaa tiuhaan tahtiin. Odotan vain, milloin tauti iskee meihin toistaiseksi terveisiinkin.

Vauvaparka sai toisen taudin heti yhden sairastetun perään. Tänään kävimme lääkärissä, ja korvatulehdushan siellä pesi, molemmissa korvissa ja kuulemma melkoisen pahannäköisenä. Käteen lyötiin resepti viikon antibioottikuuriin. Ehkäpä sen alettua vaikuttaa rauhoittuvat taas yötkin vähän.

Esikoisen tulehduskierre

Tämä taitaa olla kymmenkuisen tyyppimme toinen korvatulehdus. Se nyt ei vielä ole hälyttävää, ja kovasti toivon, ettei tiedossa olekaan tulehduskierrettä. Esikoisellani sellainen oli – hänellä taisi olla kahdeksan korvatulehdusta reilussa puolessa vuodessa. Mutta sitten korvat putkitettiin, ja kierre katkesi siihen.

Sen jälkeen esikolla taitaa olla ollut tasan yksi korvatulehdus, viimeisten viiden vuoden aikana siis. Hän on muutenkin pysynyt superterveenä. Kun muut viruvat kuumeflunssassa, hän köhii vähän ja painaa seuraavassa hetkessä sata lasissa. Hän on käynyt päiväkodissa viimeiset neljä vuotta, muttei saa juuri koskaan mitään pöpöjä sieltäkään.

Ei hanskoja tiskiin

Vatsatauditkin hän onnistuu välttämään jollain mystisellä tavalla. Muiden oksentaessa hän saattaa todeta että maha on hiukan kipeä – ja pyytää sitten lisää ruokaa. En rehellisesti sanottuna muista, milloin hän olisi viimeksi ollut kunnolla kipeä. Ehkä joitakin vuosia sitten?

En siis lyö vielä hanskoja tiskiin, vaikka taapero ja vauva ovat olleet tämänkin vuoden puolella useamman kerran sairaina. Ehkä hekin vielä kehittävät jostain isoveljensä kaltaisen ihmeellisen immuniteetin.

Kesäkeleissä on sekin hyvä puoli, että ulkona voi oleskella huoletta räkätaudissakin.

Treeni pitää terveenä

Omalla kohdallani olen huomannut paluun salitreenin ja muun hikiliikunnan pariin vähentäneen huomattavasti sairastelua. Parit perheessämme riehuneet taudit olen välttänyt kokonaan, ja ne muutkin ovat iskeneet melko lievinä.

Hyvä niin, sillä kuten jokainen vanhempi tietää, sairastaminen lapsiperheessä on karmeaa. Viime vuonna influenssassa riutumista ryyditti päälläni pomppiva taapero ja muut mukavuudet. Taidanpa tehostaa treeniä entisestään!

Iskikö teillekin kevätflunssa vai jäivätkö taudit koleampaan vuodenaikaan? Osallistu keskusteluun foorumilla: Kevätflunssaa pukkaa

Kuka siellä?
Uusperhesadun takana on – kukapa muukaan kuin – uusperheellinen Satu. Sadun lisäksi perheeseen kuuluu neljä lasta, aviomies ja jättikani nimeltä Osku Palomies. Blogissa kurkistetaan uusperheen elämään ja pohditaan vanhemmuuden moninaisia teemoja. Tsekkaa myös instagramista @uusperhesatu

Lisää Uusperhesatulta:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

 

Mitä mieltä olet artikkelista?