Kätilönä haluaisin, että ymmärrät aina mitä kehossasi tapahtuu, miksi niin tapahtuu ja mitä silloin voit itse tehdä. Vai tarvitseeko tehdä mitään?

Viimeksi päivitetty 6.9.2018

Olen vau.fi:n kätilöbloggari Anna. On ilo saada jakaa kanssasi tätä ihmeellistä raskauden, synnytyksen ja vanhemmuuden maailmaa, josta itsekin opin uutta joka päivä. Jokaisessa blogikirjoituksessani haluaisinkin tarjota sinulle jotakin pientä, käytännönläheistä ja konkreettista avuksesi matkalle kohti vanhemmuutta.

Ihan aluksi haluaisin kuitenkin esittäytyä ja kertoa hiukan lisää itsestäni.

Kuka minä olen?

Olen kolmekymppinen kätilö Turusta. Kätilöurani olen aloittanut synnytysosastolla yli viisi vuotta sitten. Silloin synnytys vei minut mukanaan heti ensi hetkistä lähtien – niin kaunista on olla samassa tilassa naisen kanssa, joka rohkeasti heittäytyy luonnon armoille
ja luottaa kehoonsa. Rohkea nainen ja viisas luonto, mikä vastustamaton yhdistelmä! Siitä lähtien tiesin, että haluan omistautua auttamaan naisia ja perheitä kokonaisvaltaisesti heidän raskausaikanaan ja synnytysmatkallaan.

Myöhemmin sain mahdollisuuden kohdata perheitä kahden myös kätilövastaanoton merkeissä synnytyspelko-poliklinikalla. Siellä lopulta ymmärsin, miten hauras onkaan matka vanhemmiksi ja miten ensiarvoisen tärkeää on saada tukea, tietoa, ymmärrystä, kannustusta ja läsnäoloa – rakkautta – koko matkalle.

Luonnonmukainen synnytys on aina läsnä

Perustana raskauden ja synnytyksen hoidossa pidän naisen luottamusta omaan itseensä, kehoonsa ja vauvaansa – tätä pyrin sinullekin tuomaan jokaisessa tulevassa kirjoituksessa. Olen perehtynyt monipuolisesti fysiologiseen synnytykseen, erilaisiin luonnonmukaisiin kivunlievitysmenetelmiin sekä tapohin rentoututtaa kehoa ja mieltä.

Luonnonmukainen synnytys onkin omasta mielestäni aina läsnä jokaisessa synnytyksessä eikä ainoastaan ns. luomusynnytyksissä. Onhan kehomme ohjelmoitu toimimaan juuri oikein monissa muissakin tilanteissa, miksi ei siis synnytyksessä? Tämän ymmärtäminen ja omien keinojesi löytäminen onkin mielestäni ensiarvoisen tärkeää silloin, kun valmistaudut kohti omaa synnytystäsi. Vaikka synnytyksen aikaisia tapahtumia ei voikaan ennustaa, on olemassa monia tapoja valmistautua siihen ja vaikuttaa omaan synnytykseesi.

Sinun matkasi on minun matkani

Syksyllä 2017 sain mahdollisuuden toteuttaa unelmaani, ja otin hypyn kohti tuntematonta. Siitä asti olen toiminut yksityisenä kätilönä tukien perheitä ja kulkien raskausmatkaa yhdessä heidän kanssaan. Alkuvuodesta 2018 yrittäjyydestä tulikin minun päätoiminen työni. Uusi, jännittävän kutkuttava matka on siis alkanut! Tällä hetkellä tarjoan Turun seudulla mm. suosittuja, rentouttavia raskausajan hierontahoitoja, yksilöllistä synnytysvalmennusta, synnytyspelon hoitoa, vauvahierontaa, kätilödoulan palveluita sekä kotikätilön palveluita kotisynnytyksissä. Lisäksi teen erilaisia kursseja vanhemmille ja ammattilaisille. Palvelen suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ihanaa päästä jakamaan kanssasi raskauden, synnytyksen ja vanhemmuuden maailmaa! Tervetuloa mukaani tälle ihmeelliselle matkalle!

Kuullaan pian uudestaan, ihanaa viikkoa sinulle!

Kätilö-Anna

Kätilö-Anna
Yksityinen kätilö Turusta – taustalla vuosien kokemus sekä synnytyssalista että pelkopolilta. Anna johdattaa lukijansa ja asiakkaansa lempeästi läpi raskausmatkan, ensimetreiltä aina lapsen varhaiseen hyvinvointiin asti.

Annan kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.katilonkoti.fi/

Lisää Kätilö-Annan blogikirjoituksia:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?