Viimeksi päivitetty 13.11.2018

Olen pahoillani.

Olen pahoillani siitä, että synnytyksesi oli kokemuksena vaikea. Olen pahoillani, jos vielä tänäänkin tunnet kokemastasi surua, häpeää, vihaa, inhoa, pelkoa tai epäluottamusta. Olen pahoillani, jos joskus halusit puhua siitä, mutta päätitkin hiljetä, kun sait kuulla miten sinun tulisi olla kiitollinen, kun olette hengissä.

Olen pahoillani jos luulit olevasi kiittämätön, kun synnytys ei vastannutkaan odotuksiasi. Olen pahoillani jos et enää, kaiken kokemasi jälkeen, uskalla luottaa. Olen pahoillani jos luulit, että et saisi tuntea näin.

Synnytys on yksi intiimimpiä hetkiä, jonka elämässä käymme läpi. Synnyttäessä nainen on kaikkein hauraimmillaan. Silloin hän tarvitsee ihmisiä ympärilleen luomaan suojan itselleen. Suojan, jossa hän voi rauhassa heittäytyä kehon vietäväksi ja uskaltaa olla täysin auki kaikelle. Hänen tulee tietää, ettei häntä siinä tilassa mitenkään häpäistä. Hänen tulee voida luottaa, ettei kukaan tee hänelle tai vauvalle mitään yllättäen, hänen tietämättään, tahtomattaan tai ilman lupaa. Hänen tulee voida uskoa itseensä ja omiin kykyihinsä synnyttää oma lapsensa. Hänen tulee voida luottaa vauvaansa, joka vahvana ja viisaana osaa syntyä. Ja hänen tulee voida luottaa ympärillä oleviin ihmisiin.

Olen niin pahoillani, jos tämä ei kohdallasi toteutunut. Olen pahoillani, jos menetit uskosi, etkä saanut kaipaamaasi tukea. Olen pahoillani, jos tunsit riittämättömyyttä omassa synnytyksessäsi. Olen pahoillani, jos et saanut aikaa tai mahdollisuutta ymmärtää mitä tapahtuu. Olen pahoillani, jos sait kuvan, että et osannut tehdä oikein. Olen pahoillani, jos pelkäsit. Olen pahoillani, jos luulit, että sinä asetit vauvasi vaaraan. Olen pahoillani, jos toiveitasi ei kuunneltu. Olen pahoillani, jos et saanut itse päättää mitä kehollesi tehdään. Olen pahoillani, jos itsemäärämisoikeuttasi loukattiin. Olen pahoillani, jos koit sen väkivaltana. Olen pahoillani, jos sait kuvan, ettei sinulla ole muita vaihtoehtoja.

Olen pahoillani, jos kukaan ei koskaan pyytänyt sinulta anteeksi. Olen pahoillani jos kukaan ei kertonut sinulle, miten vahva ja rohkea nainen olet. Olen pahoillani jos et koskaan kuullut, miten upean työn teit saattaessasi vauvasi tähän maailmaan. Olen pahoillani, jos et tiedä, miten upea äiti olet.

Toivon, että vielä saat rohkeuden ja mahdollisuuden kohdata kokemasi ilman häpeää. Toivon, että tiedät, että sinä teit kaiken juuri niin upeasti kuin suinkaan pystyit. Toivon, että tiedät, että et olisi voinut tehdä mitään toisin.

Sillä tiedäthän, että olet todella vahva ja rohkea nainen? Teit valtavan upean työn saattaessasi vauvasi maailmaan.

Olet todella upea äiti.

Kätilö-Anna

Kätilö-Anna
Yksityinen kätilö Turusta – taustalla vuosien kokemus sekä synnytyssalista että pelkopolilta. Anna johdattaa lukijansa ja asiakkaansa lempeästi läpi raskausmatkan, ensimetreiltä aina lapsen varhaiseen hyvinvointiin asti.

Annan kotisivut löytyvät osoitteesta http://www.katilonkoti.fi/

Lisää Kätilö-Annan blogikirjoituksia:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?