adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Camilla lopetti ehkäisyn salaa: "Halusin epätoivoisesti vielä toisen lapsen"

Kuvituskuva: Shutterstock

Kuvituskuva: Shutterstock 

”Tiedän, että tein väärin, mutta en voinut vastustaa kiusausta" Camilla sanoo.

Camilla ja Anders ovat olleet yhdessä lähes seitsemän vuotta. Heillä on yhteinen tytär Saga, 3, ja Andersilla on aiemmasta liitostaan kaksi lasta, 7-vuotias Melker ja 10-vuotias Josefin.

Anders teki Camillalle selväksi heti suhteen alussa, että hän ei halua tässä uudessa suhteessaan enempää kuin yhden lapsen. Kolmesta lapsesta haaveillut Camilla oli pettynyt, mutta iloitsi kuitenkin pian alkaneesta ensimmäisen lapsensa odotuksesta.

“Kun Saga oli 2-vuotias, aktivoituivat haaveeni lapsista jälleen, sillä halusin, että lapsellani olisi sisaruksia. Tokihan Melker ja Josefin olivat luonamme joka toinen viikko, mutta he ovat paljon Sagaa vanhempia: heillä on omat juttunsa ja kaverinsa. Minusta tuntui kauhealta ajatella, että Saga joutuisi varttumaan ilman läheisiä sisaruksia”, Camilla kertoo.

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORD

Josko sittenkin voisimme?

Hän päätti ottaa asian esille Andersin kanssa.

”Hän melkein suuttui. Hän sanoi, että hänestä tuntui siltä, että häntä painostetaan ja muistutti, että mehän olimme sopineet yhdestä lapsesta ja että yhteensä heitä oli jo kolme”, Camilla muistelee.


Camilla antoi kuukausien kulua. Hän ymmärsi, että hän oli aikaisemmin suostunut suunnitelmaan yhdestä yhteisestä lapsesta. Mutta mitä, jos hän onkin muuttanut mielensä? Ajatukset palasivat taas.

”Lopulta en pystynyt ajattelemaan mitään muuta. Otin selvää, kuinka varma ehkäisymenetelmä e-pillerit oikeastaan ovat. Yhdistelmäpillerit ovat kuulemma varmempia kuin minipillerit – ja minä olin käyttänyt minipillereitä Sagan syntymän jälkeen. Ehkäpä pieni raskauden mahdollisuus olisi kuitenkin olemassa?”

Nyt Camilla on 10. raskausviikolla. Hän jätti tarkoituksella kaksi liuskallista pillereitä väliin.

“Olen innoissani, mutta samalla peloissani. Enimmäkseen tunnen oloni yksinäiseksi. Jaoimme ilon raskaudesta Andersin kanssa, kun odotimme Sagaa. Mutta miten uskallan kertoa hänelle tästä raskaudesta? Mitä jos hän vaatii minua tekemään abortin? En pystyisi siihen”, Camilla kertoo.

Mitä mieltä foorumilla oltiin?

Vau.fi:n sisarsivusto Babyvalrden.se otti yhteyttä Camillaan keskustelufoorumin kautta. Hän oli keskustellut aikaisemmin toisten foorumilaisten kanssa siitä, kuinka kertoa Andersille raskaudesta. Camillan kysymys sai ristiriitaisen vastaanoton:

“Voi ei, mitä sinä olet mennyt tekemään? Toisaalta ymmärrän, mutta toisaalta... ei hyvä. Sinun ei kai auta kuin yksinkertaisesti kertoa suoraan, millä tolalla asiat ovat."

“Kuinka hyvin sinulla pitää pokka? Uskoisiko hän, jos valehtelisit, että et ymmärrä, kuinka tässä on näin päässyt käymään ja että luulit minipillereiden olevan varma ehkäisymenetelmä? Sitten voisitte lukea pillereiden käyttöohjeet ja ”hoksata” yhdessä, että nehän eivät olekaan ihan sataprosenttisen varmoja.”

Minä en voisi elää itseni kanssa, jos en kertoisi totuutta. Näin siis minä, mutta sinun täytyy tehdä omat päätöksesi ja kantaa seurukset. Hän saattaa vaatia aborttia. Hän saattaa jättää sinut. Tämä on sinun valintasi, älä unohda sitä. Kaikkea hyvää sinulle – kaikesta huolimatta."

“Haloo! Ok, hän oli kyllä sanonut, että yksi lapsi riittää, mutta millä yksinoikeudella hän kuvittelee voivansa sanella suhteenne ehdot? Itsekästä, sanon minä. Olen sitä mieltä, että toimit oikein epäreilussa tilanteessa. Sinuna en kertoisi totuutta, sillä se saattaisi vaikuttaa suhteeseenne negatiivisesti ja pahimmillaan päättää sen. Sanoisin, että halusin kyllä toisen lapsen, mutta otin pillerini ja luotin niihin. Ja sitten ei auta kuin toivoa, että hän pikkuhiljaa tottuisi ajatukseen. Onnea matkaan!

(Jutussa esiintyvien nimet on muutettu.)Päivitetty 14.10.2015
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lähetä kommentti
 
 
 
 
merkkiä jäljellä
Kommentteja yhteensä: 2
Miksei mies steriloi?
Kirjoittaja Jep 19.11.2012
En itse toivoisi joutuvani juonittelemaan saadakseni toisen lapsen. Minusta naisen toive saada toinen lapsi oli suurempi kuin miehen toive olla saamatta, muutenhan mies olisi steriloinut itsensa. JOkainen kantaa oman vastuunsa.. myos mies, mita meni panemaan ilman kondomia.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti
Ei jaksa ymmärtää
Kirjoittaja Janinet 28.02.2012
"millä yksinoikeudella hän kuvittelee voivansa sanella suhteenne ehdot?" Millä yksinoikeudella tämä kyseinen nainen voi tehdä samoin? Kyllä tässä tilanteessa toivoisin naisen kertovan totuuden. Miehen kuuluu tietää, kuinka nainen on itsekkäästi juonitellut toisen selän takana.
Lähetä kommentti | Ilmoita asiaton viesti

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun