Mari Penttinen synnytti perjantai-iltana vaaleatukkaisen poikavauvan Jyväskylän keskussairaalassa, maanantain Iltalehdessä kerrotaan. Sunnuntaina äiti lähti kotiin – mukanaan tummatukkainen poika.

Viimeksi päivitetty 4.3.2013

Äiti siirrettiin synnytyssalista osastolle lepäämään ja vastasyntynyt vaaleatukkainen vauva siirrettiin kätilöiden toimistoon. Seuraavana aamuna vauva tuotiin äidilleen – paitsi, että tämä vauva ei ollutkaan vaaleatukkainen.

”Otin vauvan syliini ja aloin imettää sitä. Lapsen posket olivat lämpimät, joten riisuin siltä hatun päästä. Vauvalla oli ihan tummat hiukset”, Mari Penttinen kertoo Iltalehdelle.

Mari Penttinen mainitsi asiasta sairaalan henkilökunnalle, mutta Iltalehden kertoman mukaan kätilöt kertoivat, että toisinaan vastasyntyneiden hiustenväri vaihtuu.

Penttinen kertoo katsoneensa vauvan rannekettakin, mutta puudutusaineesta ja vähäisestä unesta tokkuraisena oli pistänyt merkille vain, että rannekkeeseen kirjattu sukunimi oli nen-loppuinen.

Sunnuntaina Penttiset saivat vauvan kotiin. Isovelikin hämmästeli pikkuveljensä tummia hiuksia.

Kun Penttiset tarkistivat vauvan rannekkeen kotona, siitä paljastui tyrmäävä totuus: Kyseessä ei ollut Penttisten oma lapsi.

Penttinen kertoo, että sairaala on ottanut täyden vastuun tapahtuneesta.

Lähteet: Iltalehti, Iltasanomat
Kuvituskuva: Crestock

Mitä mieltä olet artikkelista?