Hondurasissa nainen synnytti pienokaisensa ruumisautoon. Moni muukin vauva on onnistunut yllättämään syntymäpaikan valinnallaan.

Viimeksi päivitetty 15.12.2009

Ruumisautossa: Joulukuun 1. päivänä Hondurasissa viimeisillään raskaana ollut nainen oli kävelemässä sairaalaan, kun synnytys yhtäkkiä käynnistyi. Lapsivedet menivät hautaustoimiston edessä. Toimiston työntekijät toimivat ripeästi ja tarjoutuivat viemään naisen sairaalaan ruumisautolla. Vauva oli kuitenkin autoa vikkelämpi ja syntyi autossa. Sekä äiti että lapsi selvisivät hyvin.

Laivalla: Jokunen vuosi sitten nainen synnytti Tallink Baltic Queen -laivalla, joka oli matkalla Tukholmasta Tallinnaan. Virolaisen perheen tyttövauva sai tapahtuman kunniaksi elinikäisen oikeuden matkustaa laivalla ilmaiseksi.

Satamassa: Vauvat taitavat pitää aaltojen keinutuksesta. Ehkä se jouduttaa synnytystä? Vuonna 2007 nainen oli Saksassa matkalla Borkumin saarelta mantereelle synnyttämään. Vauva ei vain halunnut odottaa sairaalaan saakka vaan päätti syntyä satamassa vain hetki sen jälkeen, kun lautta oli päässyt perille.

Lue myös: Näin lapsi syntyy 

Lumessa: Joulukuussa 2008 poliisit olivat yöllisessä partiointivuorossa Windsorissa Kanadassa, kun he löysivät lumiselta tieltä huutavan ja vertavuotavan naisen. Ensin poliisit luulivat rikoksen tapahtuneen, kunnes selvisi, että nainen oli vasta synnyttänyt lapsen, jota hän yritti suojella kylmältä puseronsa alla. Nainen ojensi vauvan poliiseille – ja synnytti saman tien toisen. Hurjista olosuhteista huolimatta sekä äiti että kaksoset toipuivat hyvin ja selvisivät suuremmitta ongelmitta. 

Katukäytävällä: Poikavauvalla oli kiire syyskuussa 2009 Saksan Saksi-Anhaltissa. Ohikulkijat kiinnittivät huomiota valittavaan ja veriseen naiseen. Onnettomuutta epäiltiin ja ambulanssi soitettiin paikalle. Ensihoitajat ehtivät parahiksi paikalle auttamaan lapsen maailmaan. Äiti ja lapsi voivat hyvin.

Lue myös: Oletko kokenut synnytysloukkauksen?

Kiskoilla: Toukokuussa 2009 tyttövauva syntyi vauhdikkaasti luotijunassa matkalla Pariisista Brysseliin. Myös tämä tyttö sai elinikäisen matkustusoikeuden.

Postissa: Nelikymppinen itävaltalaisnainen synnytti pojan kesällä 2004 postin vessassa. Nainen ei edes tiennyt olleensa raskaana vaan oli olettanut outojen oireiden liittyvän alkaviin vaihdevuosiin.

Lue myös: Luuli ummetukseksi – saikin lapsen

Ilmassa: Malesialaisnainen, joka oli 27. viikolla raskaana, synnytti pojan ennen kuin Air Asian Penangista Kuchingiin matkalla ollut kone ehti tehdä hätälaskun. Naisella ja vauvalla oli onnea matkassa, sillä kanssamatkustajien joukosta löytyi lääkäri, jonka avulla ennenaikainen synnytys onnistui. Äiti ja poika toipuivat hyvin, ja poika saa matkustaa Air Asian lennoilla ilmaiseksi koko elämänsä ajan.

Teksti: Silke R. Plagge
Kuva: Crestock

Oletko kuullut tarinoita erikoisista synnytyspaikoista? Oletko itse päätynyt synnyttämään jossain muualla kuin oli tarkoitus? Kerro meille!

Mitä mieltä olet artikkelista?