Vaikka Suomessa ei perinteisesti haluta tietää tulevan lapsen sukupuolta etukäteen, on sitä kautta aikain ollut mielenkiintoista arvailla. Erilaisia uskomuksiakin asiaan liittyy vaikka millä mitalla.

Viimeksi päivitetty 24.11.2010

Vau.fi:n foorumillakin on käyty vilkasta keskustelua liittyen uskomuksiin tulevan lapsen sukupuolesta. Esimerkiksi nimimerkki IhaNainen kertoo miehensä äidin kertoneen, että pahoinvoinnin vähäisyys tai puute olisi merkki poikalapsesta.


 


Lue myös: Mistä on pojat ja tytöt tehty?

IhaNainen kertoo itse selvinneensä pahoinvoinnitta, mutta toisaalta taas finnejä on kasvoissa riittänyt senkin edestä. On kuulemma olemassa sananlaskukin, jossa väitetään, että ”poika vie terveyden, tyttö kauneuden”.

Makkara poikittain

Vauvavatsan muodon perusteella arvellaan yhtä sun toista: jos vatsa on vähän kuin poikittain lötköttävä makkara ja sijaitsee melko alhaalla, on masuasukkina tyttö. Poikavauvaa odottavan vatsakumpu taas sijaitsee ylempänä ja on muodoltaan potkupallomaisempi.

Lue myös: Tyttö vai poika?

Vatsanmuodoista foorumilla kertoillut nimimerkki Cava listaa muitakin uskomuksia ja kätilöiden jokapäiväisessä työssään tekemiä havaintoja. Vauvan sukupuolta arvellaan esimerkiksi myös sikön sykkeen perusteella: Jos syke on alle 145 lyöntiä minuutissa, on kyseessä poikalapsi ja yli 145 lyöntiä merkitsisi tyttöä.

”Minun neuvolantäti sanoi tämän ”huhun” pitävän yllättävän hyvin paikkaansa, mutta TIETYSTI poikkeuksia on. Eli selkeä korrelointi asiassa on, mutta ei silti mikään luotettava sääntö. Esikoisen [poika] syke pomppi tuossa molemmin puolin, mutta oli ehkä aavistuksen useammin alle 145, joten arvuuttelua sekin”, Cava kirjoittaa.

Makeita tyttöjä

Nimimerkki Ultimate kertoo kuulleensa sellaisestakin, että jos tekee kovasti mieli syödä makeaa, tulossa olisi tyttö ja kirpeänhimo olisi puolestaan merkki poikalapsesta. Mutta: ”Entä sitten, kun tekee mieli molempia?” Cava kysyy.

Lue myös: Raskausajan mielettömät mieliteot

Nimimerkki linssilude puuttuu keskusteluun kertomalla taiteilijapiirien uskomuksesta, että jos lapsen isä on taiteilija, on silloin luvassa tyttölapsi. Hän uumoilee uskomuksen perustuvan Jean Sibeliuksen pesueeseen: Hän sai vaimonsa Ainon kanssa kaikkiaan kuusi lasta, jotka kaikki olivat tyttöjä.

Lue myös: Kuinka tytöistä tule tyttöjä ja pojista poikia?

Osuuko sormustesti oikeaan?

Sormustestistä vinkkaa nimimerkki enkuli85:

”Ota kihlasormuksesi (tai muu sormus) ja pujota se naruun. Roikota sormusta narussa vatsasi päällä. Jos sormus pyörii ympyrää voit odottaa poikavauvaa, edes-taas -liike ennustaa tyttövauvaa.”

Mitä mieltä olet artikkelista?