Orgasmin aikana naisen elimistössä tapahtuu: selkä, kaareutuu, kasvot vääntyvät, sydän hakkaa, vagina ja kohtu supistelevat. Voimallinen juttu. Voiko orgasmista olla haittaa raskauden aikana?

Viimeksi päivitetty 19.11.2008

Usein raskaus voimistaa orgasmia

Kun alkuraskauden pahoinvoinnista on päästy, monen raskaana olevan seksuaalinen halukkuus palautuu tai peräti kasvaa ennen kokemattomiin mittasuhteisiin toisella raskauskolmanneksella.

Lue myös: Seksipommi vai muumimamma?

Seksistä ei tahdo saada tarpeekseen ja orgasmit saattavat nekin olla paljon voimakkaampia kuin ennen raskautta. On naisia, jotka kokevat elämänsä ensimmäiset orgasmit nimenomaan raskaana olleessaan.

Lue myös: Seksuaalisuus vaihtelee raskauden eri vaiheissa

Orgasmin aiheuttamat supistukset, jotka aiemmin ovat kestäneet joitakin sekunteja, saattavat raskaana ollessa kestää minuutinkin.

Ei vaaraa sikiölle ongelmattomassa raskaudessa

Kuulostaa mahtavalta, mutta miten on sikiön laita voimakkaan orgasmin aikana? Lisääkö ylenmääräinen supistelu esimerkiksi keskenmenon riskiä?

Vaikka orgasmin aikaiset supistelut saattavat naisesta tuntua voimakkailta, kohtu ei itse asiassa kuitenkaan supistele kovin voimakkaasti. Siksi normaalisti sujuvan raskauden aikana orgasmista ei koidu vaaraa sikiölle eikä se lisää keskenmenon riskiä lainkaan. Orgasmiin liittyvät supistelut eivät myöskään ole merkki synnytyssupistusten alkamisesta.

Joskus seksin rajoittamiselle on lääketieteellinen syy: Jos naisella on raskaudenaikaista verenvuotoa tai ennenaikaisia supistuksia tai jos naisen on aiemmin synnyttänyt keskosen, silloin lääkäri voi suositella yhdynnästä pidättäytymistä.

Lue myös:

Miesten suosikki: raskaana olevat naiset

Orgasmi synnytyksen aikana, tarua vai totta?

Onko seksi turvallista raskauden aikana?

Lähteet:

Passionate Pregnancy: Your ultimate guide to pregnancy sex
Seksi raskauden aikana (Espoon kaupunki)
TerveSuomi.fi: Parisuhteen seksuaalisuus keskiraskaudessa
Pampers Village: Turvallista seksiä?

Mitä mieltä olet artikkelista?