Kun nämä viisi asiaa löytyvät käsilaukustasi, pystyt hoitamaan monta alkavaa kriisiä ennen kuin on liian myöhäistä.

Viimeksi päivitetty 16.5.2023

Jokainen äiti tietää, että käsilaukun sisältö näyttää melko erilaiselta pikkulapsiaikana kuin se näytti aikana ennen lapsia.


 

 


Sieltä saattaa löytyä mitä mielikuvituksellisempia esineitä aina duplopalikoista käpyihin ja muihin taaperon löytämiin aarteisiin.

On kuitenkin myös asioita, joita jokaisen äidin kannattaa kantaa mukanaan aina lasten kanssa liikkuessaan (ja miksei muutenkin).

Kun laukustasi löytyvät seuraavat asiat, pystyt sammuttamaan monta alkavaa tulipaloa ennen kuin ne ehtivät roihahtaa ilmiliekkeihin.

1. Kertakäyttöiset puhdistuspyyhkeet

Nämä ovat selviytymispakkauksen peruskivi, jota ilman ei kannata poistua metriä kauemmas kotiovelta.

Näiden avulla pyyhitään kakkapyllyt vaikka tien päällä, siivotaan sottaiset sormet ja puhdistetaan äidin rinnuksille pienistä nenistä tarttunut räkä.

2. Helppo välipala ja juomista

Ruualla on ihmeellinen vaikutus – parhaimmillaan se voi taltuttaa hurjimmankin marketin maitohyllyllä alkaneen raivokohtauksen, oli raivoaja sitten lapsi tai äiti.

Ei kuitenkaan kannata jemmata laukkuun banaania tai muuta helposti muussaantuvaa välipalaa tai koko sen irtaimisto voi tuoksahtaa vienosti banaanille seuraavat kuukaudet.

Myös juomaa on hyvä olla mukana janon varalta. Jos vesipullo tuntuu liian suurelta ja kömpelöltä kantaa, mehutetra on oikein hyvä vaihtoehto hätätilanteisiin, vaikka sokerisia juomia ei arkena kannata jatkuvasti tietenkään lipittää.

3. Harso

Vaikka vauva-aika olisi jo takana päin, harsoa ei kannata unohtaa. Se on uskomattoman monikäyttöinen ja pieneen tilaan mahtuva riepu, joka toimii niin lapsen ruokailusuojana, huivina hatun unohduttua kotiin tai tarvittaessa vaikka kestovaippana tilanteessa, jossa tahtoikäinen yhtäkkiä vastustaa potalla käymisen jaloa ideaa.

Myös äidin rinnuksilleen kaatamat kahvit on kätevä jynssätä hieman haaleammaksi tahraksi harson avustuksella.

4. Lasta kiehtova aarre

Mikä taika voikaan olla esineellä, jolla lapsi ei normaalisti saa leikkiä silloin, kun määränpäänä on pankki, verotoimisto tai muu paikka, jossa äidin olisi hyvä päästä keskittymään hetkeksi käsillä olevaan asiaan.

Pidä siis laukussasi aina aarretta, joka vie lapsen huomion edes muutamaksi minuutiksi, olkoon se sitten jännittävästi helisevä rannekoru, kaukosäädin – tai vaikka tamponipakkaus, jos pokkasi pitää.

Muista kuitenkin vaihtaa aarre riittävän usein, jottei sen viehätys ehdi karista.

5. Kalenteri

Koska et kuitenkaan muista, mihin olit menossa ja mitä sen jälkeen piti tehdä. Onneksi kalenteri kuitenkin kulkee useimmiten puhelimen mukana – jos siis vain muistat napata puhelimen mukaasi.

Mitä mieltä olet artikkelista?