Pieni Walker syntyi 14 viikkoa ennen laskettua aikaa. Valokuvaaja seurasi ennenaikaisesti syntynyttä poikaa vastasyntyneiden teho-osastolla hänen ensimmäisestä päivästään asti, kunnes Walker oli tarpeeksi hyväkuntoinen päästäkseen kotiin. Katso kuvat Walkerin uskomattomasta kehityksestä!

Viimeksi päivitetty 11.4.2022

Kun Walker Colt Pruett syntyi, hän painoi juuri ja juuri 540 grammaa ja oli noin 30 senttimetriä pitkä. Kesti kaikkiaan kokonaiset 80 päivää, ennen kuin pienen pojan vanhemmat, Erica ja Jared, saivat tuoda Walkerin vihdoin kotiin.

Samalla he saivat uniikin kuvakollaasin pienokaisestaan. Projekti Capturing Hopes Photography järjesti perheelle valokuvaajan, joka saapui ottamaan kuvia Walkerista joka päivä hänen ensimmäisestä päivästään kotiin pääsyyn saakka.

Valokuvaajan nimi on Deneen Bryan, ja hän ottaa päivittäin kuvia ennenaikaisesti syntyneistä vauvoista Forsyth Medical Center -sairaalassa, Pohjois-Carolinan Winston Salemissa Yhdysvalloissa. Bryan tietää, että vanhemmat todella arvostavat kuvia.

“Ne ovat perheille erittäin arvokkaita. Ja koska ne eivät maksa mitään, kaikki perheet käyttävät hyväkseen ammattilaisvalokuvaajiemme tarjousta ilmaisesta kuvauksesta”, Bryan kertoo.

Lue myös: Adrian syntyi 24. raskausviikolla

Moni kuvaaja ilmoittautuu vapaaehtoiseksi

Bryanin lisäksi yli 150 valokuvaajaa on lähtenyt vapaaehtoiseksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Joka toinen viikko he ottavat kuvia vastasyntyneiden teho-osastolla olevista lapsista, ja he tarjoavat perheelle myös perhekuvan, kun lapsi pääsee kotiin sairaalasta.

“Vanhemmat voivat katsella kuvia kahden viikon takaa ja verrata niitä kuviin, joita olemme ottaneet tänään. Näin he näkevät, kuinka pitkän matkan lapsi on kulkenut, ja kuinka paljon hän on kasvanut. Haluamme antaa perheille toivoa, ja sitähän me teemme.”

Lue myös: Pelastava halaus

Menetti itse lapsen

Bryan tietää, kuinka paljon merkitsee, että sairaala-ajalta on tallessa muistoja. Vuonna 1998 hän menetti kuuden kuukauden ikäisen tyttärensä Christinan maksansiirron jälkeen.

“Hän ei ollut vastasyntyneiden tehohoidossa, mutta vietti useita kuukausia sairaalassa. Eräs valokuvaaja ilmoittautui vapaaehtoiseksi ottamaan kuvia Christinasta ja useasta muusta lapsesta. Kun näin kuvat, tyttäreni oli jo kuollut. Kuvat olivat minulle kaikki kaikessa, ja haluan tehdä toisille perheille saman, minkä tämä valokuvaaja teki minulle, kun tarvitsin sitä. Seurauksena syntyi Capturing Hopes Photography”, Bryan kertoo.

Lue myös: ”Minulla on kaksi poikaa, elävä ja enkeli”

Keskimäärin sata päivää sairaalassa

Bryan on ottanut kuvia keskosista vastasyntyneiden teho-osastolla vuodesta 2011 lähtien. Kuluneiden vuosien aikana hän on huomannut, että ennenaikaisesti syntyneet vauvat viettävät sairaalassa keskimäärin sata päivää ennen kotiin pääsemistä.

“Seuratakseni heidän kehitystään lähempää sain ajatuksen projektista ‘Project: 100 Days’ (Projekti: 100 päivää)”, Bryan sanoo.

Lue myös: Mitä kasvukäyrät kertovat pikkulapsen terveydestä?

Walkerin kehitys

Pieni Walker oli yksi osa tätä projektia. Kuvasarjaa katsellessaan vanhemmat voivat muistella Walkerin kehitystä:

Kuinka heidän poikansa hengitti ensin hengityskoneen avulla ja sitten oppi hengittämään omin voimin. Minkä kokoinen hän oli, kun vanhemmat saivat ensi kertaa pitää häntä sylissään. Millainen oli hänen ensimmäinen vaatetuksensa, ja kuinka hän sai ensimmäistä kertaa nukkua avoimessa sängyssä.

“Kun hän syntyi, hän oli niin uskomattoman pieni ja haavoittuvainen. Hän käytti hengityskonetta. Hän oli vain niin uskomattoman pieni. Häntä ei voinut pitää häntä sylissä. Häntä ei voinut silittää häntä vaan vain taputtaa häntä hellästi iholle, hänen ihonsa oli niin herkkä… Vasta viiden päivän kuluttua saimme pidellä häntä”, Walkerin äiti Erica kertoi Martinsville Bulletin -lehdelle.

Lue myös: 300 grammaa vs. 10 kilogrammaa – vauvoja huikeilla kokoeroilla

Alla kaikki kuvat Walkerista kuvaesityksenä.

Tunteikasta myös kuvaajalle

Niin monen perheen kanssa läheiseksi tuleminen voi olla kuvaajalle raskasta.

“Valitettavasti kaikki vauvat eivät selviä. Mutta yksi isoimmista asioista projektissamme on, että kun vauva kuolee, vanhemmille jää kaikki ne kuvat, jotka olemme ottaneet heidän vauvastaan. Niitä vanhemmat arvostavat ja säilyttävät ikuisesti. Se on hyvin tärkeää näille perheille”, Deneen Bryan sanoo.

Kaikista yllättävintä on, kuinka jännittävänä sairaalan henkilökunta vastasyntyneiden teho-osastolla pitää Bryanin projektia.

“Heistä on hienoa, kun saavumme ja taltioimme ne hetket sekä suloiset pienet sormet ja varpaat vauvojen perheitä varten. He todella ovat meidän suurimmat tukijamme, emmekä olisi voineet tehdä tätä ilman heitä”, Bryan kertoo.

Lue myös: ”Olla läsnä joka hetki”

Vetoomus jokaiselle vanhemmalle ympäri maailmaa

Projekti toimii edelleen aktiivisesti, ja tekee niin myös jatkossa.

“Haluaisimme rohkaista ennenaikaisesti syntyneiden lasten perheitä ympäri maailmaa aloittamaan heidän oman ‘Projekti: 100 päivää’ -projektinsa ja ottamaan kuvia vauvoistaan joka päivä niin kauan kuin vauva on sairaalassa”, Bryan sanoo.

Lue myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?