Ovatko älypuhelimet ja muut elämäämme kuuluvat vempaimet uhkia parisuhteelle ja perhe-elämälle? Vai voiko laitteista olla jopa apua parisuhteen hoitamiseen?

Viimeksi päivitetty 2.11.2015

Puhukaa kasvokkain!

Muistatko vielä, kun puhuitte toisillenne kasvokkain? Se tapahtui näin:

Nykyvanhemmat keskustelevat usein niin, etteivät edes katso toisiaan silmiin puhuessaan. On hyvin tyypillistä, että vanhemmat vain huutavat asiansa mistä milloinkin toisilleen.

Ei ihme, sillä vanhempien on pidettävä silmällä lapsia – ja sitten on puhelin, telkkari, pädi ja ehkä vielä työpuhelinkin vilkuiltavana.

Sinulla on sängyssä ihanin rakastaja maailmassa – eikä se ole puhelimesi, läppärisi eikä pädisi.

Muistele vanhoja aikoja! Silloin keskustelut tapahtuivat kasvotusten. Yrittäkää palata samaan tilanteeseen. Kun istuu alas, katsoo toista silmiin, keskustelee intiimeistä asioista, suhteeseen syttynee uusia liekkejä.

Vapaudu tekniikasta!

Niin puoliso kuin lapset jäävät vähälle huomiolle, kun tekniset vempeleet vievät vanhempaa kuin pässiä narusta. Yksi vaihtoehto onkin pyhittää tietyt hetket pelkästään perheelle.

Onko esimerkiksi puhelimen oltava ruokapöydässä vai voisiko yhteistä hetkeä käyttää perheen kuulumisien jakamiseen? Entäpä sitten leikkipuisto? Tarvitsetko välttämättä älypuhelimen mukaan, kun lähdet lasten kanssa ulos? Meneekö puistohetket siihen, että katselet lasten leikkien sijaan sosiaalisen median tapahtumia puhelimellasi?

Entäpä sitten iltarutiinit ja parisuhde? Onko telkkarin, pädin ja puhelimen oltava käytössä, kun vietät iltahetkeä puolison kanssa? Kipinöisikö parisuhde veikeämmin, jos keskustelisitte enemmän iltaisin?

Puhelin pois varsinkin sängystä! 

Sinulla on sängyssä ihanin rakastaja maailmassa – eikä se ole puhelimesi, läppärisi eikä pädisi. Ei ole mitään yhtä surullista näkyä kuin pariskunta sängyssä kääntyneenä omien puhelimiensa puoleen.

Vai mitä mieltä olet?

Miten olisi, jos päättäisitte, ettei teknisiä vempaimia saa käyttää laisinkaan sängyssä?

Käytä sitä eroottisena leluna!

Asia ei tietenkään ole täysin mustavalkoinen. Onhan puhelin keksitty yhteydenpitoa varnten. Miksi se ei voisi olla suhdetta ylläpitävä lisämauste?

Oikeanlainen puhelimen räplääminen voi jopa parantaa pariskunnan seksielämää: tekstaamalla voi sanoa kaikenlaista villiä ja tuhmaa, mitä ei ehkä viitsi kasvotusten sanoa – tai vaikka viitsisikin, mikä olisi sen mukavampaa kuin pitkin päivää saadut pikkutuhmat viestit puolisolta? 

Sekstailemalla syntyy eroottista odotusta, vipinää ja jännitettä parin välille. Näin pitkäänkin parisuhteen saa uutta kipinää.

Inspiraation lähteet: Fatherly, Salon

 

Mitä mieltä olet artikkelista?