Haluaisitko sinä lapsesi kokevan ”äitiyden taikaa” lasten leluksi tarkoitetun imetysnuken avulla? Katso video.

Viimeksi päivitetty 16.8.2011

The Breast Milk Baby on nukkevauva, jonka avulla lapsi voi imitoida vauvan imettämistä. Nuken mukana tulee pieni liivi, jonka etumuksessa on ”nännit”. Kun nuken suu painetaan näitä sensoreita vasten, nukke alkaa liikkua ja päästää imemisääniä.


 


Puolesta ja vastaan

Espanjalaisen valmistajan (http://www.berjuan.com/) nukkea on myyty miljoonittain Euroopassa. Kun lelu löysi tiensä lelukauppoihin Yhdysvalloissa, aiheutti se melkoisen kohun.

Monet olivat sitä mieltä, että nukke pakottaa lapsen kasvamaan liian nopeasti. Toiset muistuttivat, että teiniraskaudet ovat maassa jo ihan tarpeeksi suuri ongelma ilman tällaisia nukkejakin.  Facebookiinkin on perustettu Against ’The Breast Milk Baby’ Doll –ryhmä nuken myynnin vastustamiseksi. 

Nukella on myös oma fanisivu, mutta myös sieltä löytyy paljon nuken vastustajien seinäkirjoituksia.

Nuken puolustajat ovat taas sitä mieltä, että imetys on mitä luonnollisin asia: Miksi lapselle pitäisi opettaa, että vauva juo maitoa pullosta, kun rintamaito on kuitenkin vauvan parasta ravintoa, he kyselevät.

Ei myynnissä Suomessa

Suomalaisissa lelukaupoissa imetysnukkea ei ainakaan vielä myydä, mutta esimerkiksi amerikkalaisesta verkkokaupasta sen voi helposti tilata.

Nukella on hintaa 89 dollaria. Lähetyskuluineen hinta nousee noin 150 dollariin (noin 110 euroa).

Teksti: Janet Molde Hollund, Petra Houghton
Kuva: Thebreastmilkbaby.com

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?