Mitä tänään syötäisiin? Jokapäiväinen kysymys lapsiperheessä. Älä ujostele kysyä perheen pienimmältä. Hän syö koko ajan ja kaikkea, joten hän on perheesi etevin ateriaekspertti. Hän myös ajattelee ”laatikon ulkopuolelta” aivan kuten huippukokit. Tässä 9 taaperomaista ehdotusta.

Viimeksi päivitetty 29.8.2016

1. Hiekkakakkua


 


Hiekkakakkuja on kiva tehdä ja ne näyttävät hyvältä. Niitä on myös helppo pistää poskeen. Ei tarvitse edes lopettaa leikkejä. Voi jatkaa leikkejä hiekkalaatikolla ja mutustaa hiekkaa samalla suuhunsa. Miksi ei koko perhe voisi tehdä samalla tavalla? 

2. Sormia lika- tai saippuakuorrutuksella

Sormet ovat taaperon herkkua. Niissä on myös hienoja makuvivahteita. Vaihtoehtoina ovat pesemättömät kädet ja pestyt kädet. Ensimmäisestä huokuu maan ja mullan juurevat aromit, kun taas jälkimmäisen makuelämys on kitkerän saippuainen.
Hikinen varvas maistuu taaperolle.
3. Hikivarvasta kynsiaromilla

Jos sormet käyvät liian tylsäksi, ateriaa voi täydentää varvasmaistiaisella. Koska varpaat muhivat koko päivän sukan tai kengän sisällä, makuelämys on paljon rikkaampi: läsnä ovat kaikki suolaisen etikkaiset varvashikivivahteet!

3. Käpyjä jäkäläpedillä

Lähiruoka on suosiossa. Mikä olisikaan sen trendikkäämpää, kun kerätä päivän ateria omasta lähimetsästä?

4. Proteiinipitoista kissan- tai koiranruokaa

Taapero ei rajoita syömistään eläinlajin mukaan. Jos ruoka on riittävän hyvää perheen lemmikille, se kyllä kelpaa myös taaperolle. Proteiinipitoisuus on taattu näissä herkuissa! Eikä kokkaaminenkaan vie aikaa. Avaa vain valmis purkki ja valuta ravinnerikas mönjä taaperon lautaselle.
Likainen kenkä on maukkaampi kuin puhdas kenkä.
5. Kävelykenkä täysnahkaisella nauhaspagetilla

Siinä missä äiti saattaa olla kenkähullu, niin on usein myös lapsi. Tosin hyvin erilaisella tavalla. Tänään taaperosi toivoo saavansa lautaselle kävelykenkää täysnahkaisella nauhaspagetilla. Tässä ateriassa repaleet ja lika ovat pelkkää plussaa.

6. Maahan möyhittyä multaa

Mitä kukat syövät? Tietenkin multaa! Miksi eivät myös ihmiset (tai ainakin taaperot)? Ei muuta kuin kaivelemaan! Jos mullan kaivaminen ruukusta osoittautuu vaikeaksi, ruukun voi aina heittää lattialle, ja napsia suuhun kaikkialle levinneitä multakikkareita. Muista siis kiittää taaperoa, kun hän kattaa (paiskaa lattialle) tämän päivällisen koko perheelle.
Lelut ovat ihanan näkösiä. Niiden täytyy siis myös maistua hyvältä!
7. Moniväristä lelukeittoa

Lapset tykkäävät leluista – ennen kaikkea ateriana. Kun pienelle lapselle antaa ”kehittävän” lelun, se on alta aikayksikön hänen suussaan. Täydellisen lelukeiton voi valmistaa esimerkiksi lelukorissa. Taapero varmasti tietää, mitkä lelut maistuvat parhaimmilta.

8. Kitalakea kutittavaa hiusspagettia

Hiuksia on kiva imeskellä. Jos omat hiukset ovat liian lyhyet, miksi ei söisi jonkun toisen hiuksia? Varsinkin äidin hiukset ovat hyvä välipala silloin, kun nälättää. Jos maku ei ole taaperon mieleen, voit lisätä hieman ketsuppia päähäsi.
Karkki (ja kaikki muu, missä on sokeria) on taaperosta hyvää!
9. Kaikkea missä on älyttömän paljon sokeria!

Jäikö taaperon toivoman ateriat liian laihoiksi? Pitäisikö päiväruokaan saada lisää kaloreita? Ei syytä huoleen, sillä taapero tietää kyllä, miten kaloritarpeen saa tyydytetyksi. Karkkia, mehua, vanukasta, limua, rusinoita, banaaneita ja tietysti pelkkää sokeria. Eiköhän näillä eväillä pötki seuraavaan kenkäateriaan saakka?

Mitä mieltä olet artikkelista?