Niin sukulaiset, ystävät kuin myös itse vanhemmat täyttävät lapsiperheen taloa kaikenlaisilla kehittävillä leikkikaluilla. Jos taapero saisi itse päättää, leikkikalut joita hänelle hankitaan, olisivat tyystin toisenlaisia. Lue lista kymmenestä asiasta, joilla taapero haluaa leikkiä kaikista mieluiten.

Viimeksi päivitetty 2.9.2014

Epämääräinen metallipala leikkipuistostaTaaperot ovat parhaita keräämään mukaansa kaikenlaista roskaa. Kun kotiisi ilmestyy tavaroita, joita et aikaisemmin edes tiennyt olevan olemassa, tiedät taaperon olleen asialla. Vaikka sinusta nämä tavarat ovat vaarallisia, epähygieenisiä ja ällöttäviä, taaperosta löydökset ovat hienoja aarteita. Yritä kestää, sillä taaperoilla on myös paljon omituisempia ja vaarallisempia tavaramieltymyksiä.

Tee testi: Onko lapsellasi valmiudet kuivaksi oppimiseen?

Jatkojohto

Taaperologiikka kulkee näin: mitä vaarallisempi esine, sitä mielenkiintoisempi se on. Niinpä esimerkiksi jatkojohto on erittäin kiinnostava lelu. Siinähän on pieniä reikiä, johon voisi vaikka työntää kaikenlaista kivaa. Mahtuisiko sinne jopa sormi? Mutta miksi äiti kirkuu kuin teurastettava sika?

Muovipussi

Muovipussi on kuin ilmapallo, mutta tavallaan paljon kiinnostavampi. Siihen nimittäin mahtuu itse sisälle. Muovikassi voi olla vaikkapa avaruuskypärä. Olisi hyvä, jos äiti suostuisi sitomaan pussin tiivisti pääni ympärille. Se vasta olisi hauskaa.

Villakoira

Ne maassa pyörivät pölypallot, ne vasta ovat kiinnostavia, vaikka myös oikea koira on hauska, varsinkin jos sitä pääsee jahtaamaan ja retuuttamaan. Jostain syystä äiti kuitenkin repii käsistäni näitä suloisia löydöksiä. Eikö äiti ymmärrä, miten ihania ja pehmeitä villakoirat ovat? Meidänhän pitäisi alkaa kasvattaa niitä. Voisimme valmistaa muutamia omaan käyttöön ja myydä loput eteenpäin. Silloinhan äidin ei tarvitsisi valittaa isälle perheemme rahatilanteesta.

Vessanpönttö

Ajattele pönttöä lapsen vinkkelistä: nappia painamalla veden saa lorisemaan kuin koskessa. Mutta sen sijaan, että vesi kertyisi pönttöön, se sujahtaa jonnekin maan syövereihin. Tällainen vastustamaton viihdytyskeskus kutsuu taaperoa luokseen. Sinne voi heittää esineitä ja jos oikein innostuu, sitä voi jopa nuolaista. Mutta miksi äiti aina hermostuu, kun vessanpöntön kanssa leikkii? Sitä taaperoaivot eivät voi ymmärtää.

Tyhjä muovikori

Tiedätkö niitä koreja, joissa voi ostaa tomaatteja, persikoita tai nektariineja? Äiti pitää niitä roskina. Hän ei ymmärrä, että läpinäkyvät muoviarvoitukset ovat yksiä kiehtovimmista asioista maan päällä. Kun siis menet vierailulle taaperoperheeseen, älä missään tapauksessa osta kalliita Brio-leluja lahjaksi. Riittää, että heität homeiset hedelmät roskikseen ja viet tyhjän muovikorin taaperolle tutkittavaksi.

Kaikki mitä sinä tarvitset työntekoon

Teetkö hommia tietokoneella? Silloin taapero haluaisi päästä koneesi kimppuun hinnalla millä hyvänsä. Vai puuhasteletko kotona kenties vasaran kanssa? Silloin taaperon on ehdottomasti saatava vasara käteen. Mikään lasten leikkivasara ei tietenkään kelpaa. Totta kai taapero erottaa muovisen vasaran metallisesta. Taaperon näkökulmasta asia menee näin: Käyttäisitkö sinä leikkitietokonetta? Korjaisitko sinä taloa muovivasaralla?

Portaikko

Leikkikentällä olisi tarjolla kiipeilytelineitä, joissa turvallisuusasiat on huomioitu. Taapero ei kuitenkaan välitä turvallisuudesta. Tärkeää on päästä liukumaan peffamäkeä esimerkiksi portaikkoon. Lapsiportit ovat puolestaan jännittäviä haasteita. Tärkeintä on keksiä, miten niiden yli päästään.

Kaukosäädin

Tilannekuvaus: Katselet lempiohjelmaasi. Taapero innostuu leikkimään suosikkikapulallaan eli telkkarin kaukosäätimellä. Taapero nauttii suunnattomasti, kun saa aikaan näkyviä muutoksia televisioruudussa. Sinä nautit tilanteesta huomattavasti vähemmän. Vaihtoehtosi on joko sietää taaperon kaukosäätimen käyttöä tai sitten katsoa ohjelmaasi samalla kun taapero kiljuu taustalla menetettyään suosikkilelunsa.

Auto

Miksi päiväkodissa ei opeteta ajamaan oikeaa autoa? Näin ajattelee taapero, kun hän katselee sinua autosi kanssa. Muista siis pitää autonavaimet jemmassa. Koskaan ei tiedä, milloin taapero saa päähänsä lähteä ajelulle.

VAROITUS: Vau.fi ei takaa, että jutussa esitetyt ”leikkikalut” olisivat sataprosenttisen vaarattomia alle 3-vuotiaille lapsille.

Mitä mieltä olet artikkelista?