Tammen vuonna 2016 julkaisema Muumi-joulukirjakalenteri on mitä ilmeisimmin ollut menestys, sillä Tammi tuo tänä vuonna kirjajoulukalenterimarkkinoille uuden kalenterin: Richard Scarryn klasikkohahmoihin perustuvan Touhula-joulukalenterin.

Viimeksi päivitetty 14.11.2017Hinta: 19,95
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2017

Richard Scarryn Touhulan kirjajoulukalenteri pitää sisällään tuttua Touhula-tyyliä. Kirjoja ei ole tehty kalenteria varten, vaan ne ovat vanhoja julkaisuja. Koska kirjoja on haalittu useilta eri vuosikymmeniltä, piirtojälki ei ole kaikissa kirjoissa sama.

Arvio jatkuu mainoksen jälkeen.

Touhulan tohinoiden ystäville minikirjojen piirtojälki ei varmasti ole se tärkein seikka. Mukana on Scarryn kirjoille tyypillisiä asioita, ilmiöitä ja käsitteitä esitteleviä minikirjoja, kuten Muotoja ja vastakohtia ja Iloiset vuodenajat. Mukaan on pakattu myös tarinallisempia kirjoja, kuten Kelluvat banaanit ja Touhulan joulukuusi.

Touhulan kirjajoulukalenterin minikirjat ovat keskimäärin 24 sivua pitkiä, mikä on tismalleen saman verran kuin Tammen toisessa kirjajoulukalenterissa, Muumi-kirjajoulukalenterissa. Otavan Mauri Kunnaksen kirjajoulukalenteri tyytyy vaivaiseen 12 sivuun per minikirja.

Palaa takaisin kalenteritestin pääsivulle ja anna oma arviosi parhaasta joulukalenterista.

Kirjajoulukalenterit:

Lelukalenterit:

Mitä mieltä olet artikkelista?