Muumi-kirjajoulukalenteri on hyvä valinta perheeseen, jossa on eri ikäisiä lapsia. Toiset tarinat ovat lyhyitä, ja osa kirjoista sopii jopa vauvaikäisille. Mukaan on pakattu myös hieman pidempiä tarinoita, joita jaksaa kuunnella leikki-ikäinenkin.

Viimeksi päivitetty 14.11.2017Hinta: 19,90€
Kustantaja: Tammi
Julkaisuvuosi: 2016

Tarinoissa on muutenkin reilusti vaihtelua. Muumien aakkosmatka sisältää erillisen riimitetyn tarinan jokaisesta aakkosesta. Suuri meriseikkailu on puolestaan juonellinen muumitarina. Kuka löytää paperit? -minikirja sisältää lyhyen tarinan lisäksi erilaisia tehtäviä.

Arvio jatkuu mainoksen jälkeen.

Vaikka Muumi-kirjajoulukalenteria voi luonnehtia eräänlaiseksi klassikoksi – aloittihan kalenteri pienimuotoisen kirjakalenteribuumin Suomessa – samasta syystä kalenterille voi antaa risuja. Muumi-kirjakalenteri on nimittäin sama kuin viime vuonna.

Muumi-kirjakalenterin minikirjat ovat keskimäärin 25 sivua pitkiä. Tammen toinen, Touhula -teemainen kirjajoulukalenteri, pitää sisällään saman pituisia kirjoja. Otavan Mauri Kunnas -kalenteri sisältää puolestaan vertailun lyhyimmät tarinat: Kunnaksen kirjajoulukalenterin tarinoiden pituus on ainoastaan 12 sivua.

Palaa takaisin kalenteritestin pääsivulle ja anna oma arviosi parhaasta joulukalenterista.

Kirjajoulukalenterit:

Lelukalenterit:

 

 

Mitä mieltä olet artikkelista?