Lasten suusta kuulee totuuden, sanotaan. Kuulee sieltä kyllä paljon muutakin. Foorumilla käyttäjät kertovat, millaisia letkautuksia heidän lapsensa ovat päästelleet.

Viimeksi päivitetty 30.4.2018

Lapset ovat luovia ja mielikuvituksellisia – ja myös varsin estottomia. Nämä ominaisuudet voivat johtaa mitä hulvattomimpiin lohkaisuihin. Nimimerkki elaffy sen tietää:

“Meillä juotiin tänään “kuppavettä”. Hetki  meni tajuta, että tarkoittivat juovansa vettä mukeista, joissa oli kuplien kuvia. Kuppaa ja tippuria tarjolla..! :D”

Uudissana: ihotulitus

Myös sanojen sekoittuminen on lapsille tyypillistä. Joskus lapsi tulee keksineeksi kokonaan uuden sanan, kuten nimimerkki Rosalinan pienokainen:

“En muista kumpi isommista lapsista oli ja missä iässä, mutta sanoi, että pikkuveljelle tulee jostain ruoasta ”ihotulitus”, siis ihottumaa. :D”

Joulupukki kaupassa

Hauskimmat lausahdukset muistuvat mieleen vielä vuosienkin jälkeen. Nimimerkki Zeni muistelee pikkuveljensä lohkaisua kaupassa muutaman vuoden ikäisenä:

“Vastaan oli tullut joku ”helvetin enkeli” (siis nahkaliivit, muhkea parta ja muutenkin isokokoinen kaveri). Veli oli kävellyt tätä tyyppiä vastaan ja tokaissut ”luuleksä olevas joku joulupukki vai?” Onneksi tyyppi oli vain nauranut, mutta iskälle tuli silti kiire pois kaupasta.”

Kiusallista kommentointia

Joskus lasten pahaa tarkoittamattomat kommentit voivat olla vanhemmille todella kiusallisia. Nimimerkki Äippä x5 kertoo lapsestaan, joka 2-vuotiaana näki ensimmäistä kertaa tummaihoisen lapsen leikkipuistossa ollessaan:

“Tyttöni meni hänen luokseen ja alkoi silittämällä poskea, hetken jälkeen katsoi minua ja kysyi ’suihkuun?’ Mulla alkoi puna nousta poskille ja katsoin lapsen isää joka alkoi nauraa ja minä tytölleni että ei hänellä on vaan noin kauniin värinen iho…”

Viatonta ihmettelyä

Helpottavaa on, jos aikuiset ymmärtävät lasten lohkaisut viattomaksi ihmettelyksi.

“Lapsen isä oli vaan että ei teillä taida olla ”värikkäitä” tuttuja? Lapset siitä sitten alkoi leikkimään yhdessä ja vielä saimme ihmetellä tämän uuden tuttavuuden hiuksia ja lapsen isän käsiä”, Äippä x5 jatkaa.

Mitä hullunkurista tai kiusallista sinun lapsesi on letkauttanut? Tule kertomaan parhaat puheenparret foorumille: Lasten suusta – kerro lapsesi lohkaisut

Mitä mieltä olet artikkelista?