Mistä tietää että lapsiluku on täysi? Vai tietääkö sitä varmasti koskaan? Asiasta keskustellaan nyt foorumilla!

Viimeksi päivitetty 13.4.2018

Vaikka lapsia olisi jo useampi, perhe ei välttämättä tunnu vielä valmiilta.


 


Nimimerkki Aamu on kahden lapsen äiti, mutta pyörittelee mielessään ajatusta kolmannesta pienokaisesta:

“Mä en ole yhtään varma mihinkään suuntaan. Yksi ystävä jolla on kolme lasta sanoi että kyllä sen sitten tietää kun lapsiluku on täynnä. Että jos vähänkin epäröi niin silloin ei ole. Ja minä epäröin koko ajan….”

Haaveena neljäs lapsi

Myös nimimerkki elaffy on vielä epävarma siitä, kuinka monta lasta on tarpeeksi monta. Kolmen alle 3-vuotiaan äiti haaveilee salaa neljännestä lapsesta:

“Joku järki vielä on olemassa ja sanoo, että nyt täytyy hetki himmailla. Ehkä parin kolmen vuoden päästä? Katsotaan, mikä perheen tilanne sitten on.”

Itsestä riippumattomat syyt

Aina lapsilukuun ei voi vaikuttaa itse. Toive useammasta lapsesta voi kaatua itsestä riippumattomiin syihin. Tästä muistuttaa nimimerkki Suski75:

“Niin pitkään on toivoa, kun lapsettomuuslääkäri ei kieltäydy hoidoista. Niin pitkään on toivoa saada lapsi, ja sen jälkeen on lapsiluku täynnä.”

Talous ja tukiverkosto

On myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa lapsilukuun omien toiveiden ohella. Tällaisia voivat olla muun muassa tukiverkoston puute tai taloudellinen tilanne.

“Eli ei oo aina itsestä ja omasta halustakaan edes kiinni. Täytyy myös laskea et mihin on varaa. Ajatuksena toinen ois kiva, että olis sisarus, mutta en tiiä toteutuuko koskaan. Eli siis ei oo meillä lapsiluku varmasti täynnä, mutta todennäköisesti jää tähän yhteen”, miettii nimimerkki Jonttuskainen.

”Josko vielä yksi…”

Kroonisesta vauvakuumeesta kärsivälle ei välttämättä tule koskaan tunnetta, että perhe on valmis ja lapsia riittävästi.

Nimimerkki elaffy pelkää haluavansa aina vielä sen yhden vauvan lisää: “Pelkään vain, että neljännen jälkeen haluaa viidennen ja viidennen jälkeen kuudennen jne. Että kai se perhe on sitten valmis, kun ei itse enää pysty lisääntymään. Alle 30v iässä en mitään lopullisia päätöksiä edes halua miettiä vielä.

Vauvakuume loppuikin

Myös nimimerkki Violina pelkäsi ennen olevansa ikuisen vauvakuumeen uhri:

“Ajattelin aiemmin että vauvakuume ei varmaan koskaan lopu. Laskin jo kuinka monta lasta maksimissaan voisimme hankkia että tilaa riittäisi edes jotenkuten ja suunnittelin jo meidän makuuhuoneen muuttoa olkkarin nurkkaan että saataisiin vielä yksi lastenhuone lisää!”

Kolmas lapsi toi varmuuden

Toisin kuitenkin kävi. Kolmannen lapsen synnyttyä Violina huomasi, ettei kaipaakaan enää enempää lapsia. Kuopuksen möyriessä pitkin lattioita perhe tuntuu valmiilta:

“Meidän perhe on todellakin nyt täydellinen ♡ Uskon että asiaan vaikutti sekin että etukäteen tiesin kolmannen lapsen olevan viimeinen ja koko raskausajan asennoiduin niin etten enää koe sitä uudestaan.”

Mistä sinä tiesit, että lapsilukunne on täynnä? Vai kärsitkö kenties kroonisesta vauvakuumeesta? Osallistu keskusteluun: Mistä tietää, että lapsiluku on täynnä?

Mitä mieltä olet artikkelista?