Kevätaurinko on alkanut lämmittää toden teolla! Foorumilla pohditaan, mikä on paras tapa suojata perheen pienimmät auringolta.

Viimeksi päivitetty 26.4.2022

Lapsen iho on hauras. Mitä pienempi lapsi, sen alttiimpi iho on auringon aiheuttamille vaurioille. Siksi lasten suojaaminen paahteelta on ensiarvoisen tärkeää. Mutta mikä on siihen paras tapa: aurinkorasva vai vaatteet? Nimimerkki Twisted vannoo jälkimmäiseen nimeen:


 


”Ulkomailla käyttäisin ehkä rasvojakin mutta Suomessa vaatteilla. Palamisen tarkoitus on suojata elimistöä auringolta, se on varoitus että nyt on oltu liikaa. Kemikaalit taas antavat olla auringossa niin pitkään kuin haluaa eikä sellainen altistus ole hyvästä. Joten ehdottomasti vaatteilla”, Twisted kirjoittaa.

Liian kuuma pitkähihaisille

Joskus kuitenkin keli voi olla niin kuuma, että pitkähihaiset vaatteet tuntuvat tukahduttavilta. Näin oli nimimerkki Jahtun Kuuban-matkalla:

”Kyllä vain oli pakko rasvoilla varmistaa ettei pääse palamaan. Ajatus oli että ilman muuta pitkät housut ja body päällä, mutta siellä oli vaan niin kuuma ettei meidän kuumakallelle voitu kertaakaan pukea pitkiä päälle.”

Vähäisempi kemikaalikuorma

Aurinkorasvojakin on moneen junaan. Pikkulapsille suositellaan rasvoja, joiden suojakerroin on mahdollisimman korkea. Monet vanhemmat suosivat fysikaalisen suojan antavia voiteita. Niin myös nimimerkki Vargynja:

“Me käytetään lapsella kuumina päivinä aurinkorasvaa, jossa on fysikaalinen suoja. Käsittääkseni ne on turvallisempia kun ei ole niin paljon kemikaaleja. Ei sille pikkutouhuajalle voi laittaa kuumilla keleillä pitkähihaista paitaa. Läkähtyisi raukka, eikä tuon ikäisen kanssa voi edes haaveilla että pitäisi varjossa.”

Lue lisää foorumilta:

Aiheeseen liittyvää:

Suojaa lapsen iho auringolta

Mitä mieltä olet artikkelista?