adx.adform.net/adx/?mid=151190&mkw=KEYWORD
Olet täällä: Testit > Saako lapsesi liikaa s...
adx.adform.net/adx/?mid=151187&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151206&mkw=KEYWORD

Sokeritesti:

Saako lapsesi liikaa sokeria? Tee sokeritesti, niin tiedät!

Lisättyä sokeria kertyy tyypillisesti välipala-aikaan. (Kuva: Shutterstock)

Lisättyä sokeria kertyy tyypillisesti välipala-aikaan. (Kuva: Shutterstock) 

Suomalaisien suosituksien mukaan lapsen pitäisi saada alle 10 prosenttia päivittäisestä energiastaan lisätystä sokerista. WHO:n suosituksen mukaan lisättyä sokeria kannattaisi olla korkeintaan 5 prosenttia lapsen ruokavaliossa. Suomessa jopa 80 prosenttia lapsista saa liikaa sokeria. Liiallinen sokerin syöminen lisää useiden sairauksien riskiä. Tee testi, niin tiedät, minkälaisella tasolla sokerin saanti on teidän perheessänne.

AAMIAINEN:

Kuuluuko nämä sokeripitoiset ruokalajit lapsesi tyypilliseen aamiaiseen? Valitse seuraavista lapsesi tyypillinen aamiainen. Jos lapsesi ei syö aamiaisella sokeripitoisia tuotteita, voit jättää kohdan tyhjäksi.
LOUNAS:

On olemassa makeita lounaita kuten esimerkiksi hapanimeläkastike. Lapset saavat kuitenkin tyypillisesti sokeria lounaalla juomista ja jälkiruoista. Miten teillä? Jos lapsesi ei saa lounaalla sokerituotteita, voit jättää kohdan tyhjäksi.
VÄLIPALA:

Välipala on usein makeiden herkkujen hetki lapselle. Koosta seuraavista tyypillinen välipala lapsellesi! Jätä kohta tyhjäksi, jos lapsesi ei saa laisinkaan sokeripitoisia tuotteita välipalaksi.
PÄIVÄLLINEN:

Päivällisellä makeaa tarjotaan tyyppisesti lapselle juomien ja jälkiruokien muodossa. Kuuluuko jokin näistä teidän perheen tyypilliseen päivälliseen?
ILTAPALA:

Kuuluko jotkin näistä ruokalajeista lapsesi tyypilliseen iltapalaan? Jos lapsesi ei syö sokerituotteita iltaisin, jätä kohta tyhjäksi.
HERKKUPÄIVÄ:

Tyypillisesti lapsilla on herkkupäivä tai -päiviä, joilloin poiketaan normaalista ruokavaliosta. Onko herkkupäiviä perheessänne useammin kuin kolme kertaa viikossa?

 HÄTÄPALAT:

Usein käy niin, että itse ruoka-aikoina syödään terveellisesti, mutta ruoka-ajan ulkopuolella tulee annettua lapselle hätäpaloja. Syödäänkö teillä sokerisia hätäpaloja aterioiden väleissä?

 


                

Artikkeli jatkuu ilmoituksen jälkeen
adx.adform.net/adx/?mid=151192&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151198&mkw=KEYWORDPäivitetty 20.06.2017
ILMOITUS
adx.adform.net/adx/?mid=151193&mkw=KEYWORD
adx.adform.net/adx/?mid=151199&mkw=KEYWORD

Lue myösLue myös

Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Forum-vastaava: Päivi Järvinen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa ja lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.

 

Sivun alkuun