Halu saada lapsia voi olla todella voimakas. Silti taustalla jylläävät tarkat syyt ja tunteet saattavat jäädä hämärän peittoon. Testaa, niin saat tietää, minkälaiset piilevät motiivit sai sinut haluamaan lapsia.

Viimeksi päivitetty 11.11.2022


Lue seuraavat väittämät ja arvioi, kuinka hyvin ne pitävät paikkaansa sinun perheesi tilanteessa. Kun olet määritellyt kaikkiin kohtiin vastauksesi, saat nappia klikkaamalla asiantuntijahaastatteluun perustuvaa lisätietoa omista syistäsi haluta lapsia.

Testi perustuu Väestöliiton tutkijan Anneli Miettisen kanssa käytyyn keskusteluun.


Synnytyksessä ja äitiydessä on jotain niin naisellista, että halusin ehdottomasti päästä kokemaan äitiyden koko kirjon.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanOn mukava tehdä esikoiselle tai oman sisaruksen lapsille elinikäinen ystävä.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanNaisella on vahva vietti haluta olla äiti. Olen itsekin kokenut tämän vietin lapsia suunnitellessani, ollessani raskaana tai lapsia hoitaessani.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanOlen aina ajatellut, että haluan oikean perheen, johon kuuluu lapsia.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanPuoliso halusi lapsia ja koska rakastan häntä yli kaiken, halusin suoda meille sen.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanAsioiden täytyy rullata eteenpäin. Näin on myös parisuhteessa. Lapsi on askel eteenpäin. Jos lasta ei tee, suhde junnaa paikoillaan.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanTöissä oli haastavaa. Siksi tuntui, että on hyvä hetki jäädä vanhempainvapaalle.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanSukulaisten ja/tai ystävien painostus alkoi vaikuttaa ja lapsen hankkiminen alkoi tuntua hyvältä ajatukselta.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaanMeillä on jo lapsi, mutta haluaisimme että meillä olisi poika ja tyttö. Halusimme yrittää hankkia puuttuvan sukupuolen lapsikatraaseemme.


Vastauksesi: Väite ei kuvaa tuntojani laisinkaan 

    

Mitä mieltä olet artikkelista?