Olet täällä: Synnytys > Kivunlievitys

Kivunlievitys


Kivunlievitys synnytyksen aikana

Fysiologinen kipukynnys on jokseenkin samanlainen kaikilla. On kuitenkin suuria eroja siinä, kuinka me koemme tai siedämme kipua.

Lue lisää

Lääkkeellinen kivunlievitys synnytyksessä

Huolimatta kaikesta informaatiosta ja synnytysvalmennuksesta, jotkut naiset kokevat synnytyskivut sietämättöminä. Liian kovat kivut, pettymykset ja kipukynnyksen ylittäminen eivät edesauta henkilökohtaista kasvua. Kaikilla naisilla on oikeus synnyttää ilolla: ei ole heikkouden merkki ottaa vastaan kipulääkitystä.

Lue lisää

Sähköimpulssit helpottavat synnytyskipuja

Synnytyskipuja voidaan lievittää laitteella, jonka lähettämät sähköimpulssit estävät kipuviestien etenemistä aivoihin ja auttavat lisäämään kehon oman kipulääkkeen, endorfiinien, tuotantoa.
Lue lisää

Millaista on synnytyskipu?

Raskauden edetessä tulevan äidin ajatukset alkavat pyöriä yhä enemmän tulevassa synnytyksessä. Millaista synnytyskipu on? Kuinka paljon se sattuu? Mitä jos en vain yksinkertaisesti kestä?

Lue lisää

Laulaen synnyttämään

Lääkehoito ei ole ratkaisu kaikkiin ongelmiin. Joskus on parempi vain laulaa. Synnytyslaulu on varteenotettava kivunlievitystapa, jolla on juuret ihmiskunnan alkumetreille saakka.
Lue lisää

Haluatko luonnollisen synnytyksen? Kokeile hypnoosia!

Miten ihmeessä hypnoosi voi antaa näin paljon lisäpotkua synnytykseen, hypnosynnytysvalmentaja Tanja Wallenius?

Itsehypnoosin voimalla jopa 70 prosenttia äideistä synnyttää ilman lääkkeellistä kivunlievitystä.

”En ymmärrä, miksi toiset pelkäävät synnytyskipua”

”En voi ymmärtää naisia, jotka pelkäävät synnytykseen liittyvää positiivista kipua.” Babyverdenin toimittaja Maren Eriksen kertoo, miten synnytyksessä pärjää ilman kipulääkkeitä.

Maren Eriksenin mukaan monet naiset ovat liian herkkähipiäisiä.

Andrew kokeili synnyttämistä

Nyt se selviää: kestääkö mies kipua paremmin kuin nainen? Australialainen lääkäri ja tv-juontaja Andrew Rochford uskaltautui testaamaan, miltä synnytyskipu tuntuu.

Kuinka lopulta kävi?

Miehet intoutuneet testaamaan synnytyskipuja

Voisiko kohta puhua jo jonkinlaisesta ilmiöstä? Nimittäin miehet ovat oikein urakalla intoutuneet kokeilemaan, miltä synnytyskivut tuntuvat.

Katso kooste kolmelta mantereelta.

 

 Päätoimittaja: Petra Lehto
Toimittaja: Jarkko Uro
Avustaja: Tiina Pokkinen
Forum-vastaava: Mira Heinonen


RSS-feed www.vau.fi

tarjoaa tukea vanhemmuuteen Vauvan odotus- ja Vauvan syntymä -opaskirjoissa ja Vau.fi-verkkopalvelussa sekä lapsille oikeita kirjoja oikeaan aikaan Vaukirja-kerhossa. Autamme lapsia ja vanhempia kehittymään yhdessä. Sandviks – Enriching young minds.