Purkkiruoka vastaan kotisoseet -jaottelu nostaa monesti tunteet pintaan, ja keskustelu kärjistyy helposti. Tasaisin väliajoin sosiaalisessa mediassa leimahtaa, kun äidit vaihtavat mielipiteitä vauvan ruokkimisesta. Mutta mikä on Vau.fi:n foorumilaisten suhde purkkiruokaan? Äidit kertovat, kuinka usein purkkiruokaa kulutetaan!

Viimeksi päivitetty 27.4.2015

”Näin on helpompaa”

”Meillä ei vauva purkkiruokaa syö”, kertoo ReginaVeritas.

Syy purkkiruoattomuuteen on kuitenkin yllättävä. ReginaVeritaksen mielestä purkkiruoan syöttäminen vauvalle on turhan työlästä:

”Äiti ja isi ovat liian laiskoja syöttääkseen vauvaa, vauva saa sormiruokailla. Mutta en kyllä pidä purkkiruokia minään paholaisen tekeleinäkään”, hän selvittää.

Nimimerkillä Zeni kirjoittava äiti on samoilla linjoilla ReginaVeritaksen kanssa.

”Teen itse kasvis- ja myöhemmin lihasoseet. Hedelmät tulevat osittain purkista. Banaani ja omppu on ainakin helppo lusikalla rapsutella”, hänkertoo.

”Ei mulla mitään purkkiruokia vastaan ole, mutta tämä on musta helpompaa, kuin kantaa purkkitolkulla evästä kaupasta ja säilöä niitä purnukoita ikuisuus ennen kuin saa aikaiseksi viedä ne lasinkeräykseen”, hän kirjoittaa.

Lue myös: Unohda lautanen tyhjäksi -ajattelu

Purkit erityisen käteviä reissussa

Suski88 antaa hedelmät ja marjat vauvalle purkista – ainakin toistaiseksi. Kasvissoseet Suski88 kokkaa itse.

”Niitä on kivaa tehdä, ja onhan ne paremman makuisia. Sormiruokailuakin varmaa koitetaan, kunhan saadaan allergiahommat pois alta. Varmaan noita purkkiruokia sitten annetaan, jos johonkin reissuun mennään”, hän suunnittelee.

Tarpeen tullessa myös Zeni ottaa purkit esille.

”Reissussa ja hätävarana ne on musta oikein hyviä. En osta lainkaan Nestlen tuotteita, ja tuo Nutriciakin on vähän niin ja näin, yritän vältellä, mutta Tutteli on ainoa jauhekorvike, joka mein missille käy. Kaupan soseet on siis Hippiä ja joskus Semperiä”, Zeni kertoo.

Lue myös: Nirsoilu kiristää pinnaa

”Ei stressiä”

Purkkiruokien terveellisyys mietityttää monia, mutta useimmat luottavat maalaisjärkeen. Nimimerkillä Panda kirjoittava äiti on todennut, ettei purkkiruoista kannata ottaa stressiä.

”Mulla ei ole mitään purkkiruokia vastaan. Teen kasvis- ja lihasoseita kyllä itse aina kun ehdin ja jaksan, mutta en ota stressiä siitä etteikö purkista voisi syödä”, Panda kirjoittaa.

”Hedelmä- ja marjasoseet olen antanut purkista, sillä jostain luin, että hedelmissä on niin paljon torjunta-aineita, ettei välttämättä ole hyvä tehdä niitä itse. Eikä mulla ole niin suurta pakastinta, että olisin saanut sitä kesällä täyteen marjoja.”

”Välillä on helpompaa syöttää purkista, kun taas välillä on helpompaa tehdä itse iso satsi pakkaseen valmiiksi ja paljon halvemmalla. Riippuu tilanteesta”, Panda toteaa.

Vau.fi:ssä suhtaudutaan siis suopeasti purkkiruokiin, vaikka niiden tarpeellisuus kyseenalaistetaankin.

”En syö itsekkään eineksiä joten miksi antaisin niitä lapselleni?” kysyykin Mikka, joka liputtaa sormiruokailun puolesta. ”Parsakaali kouraan ja menoksi”, hän lisää.

Kuinka teillä suhtaudutaan purkkiruokiin?

Lue myös mielenkiintoinen keskustelu lastenruokia valmistavien yritysten eettisyydestä: Mikä on sinun suhtautumisesi lasten purkkiruokaan?

Mitä mieltä olet artikkelista?