Taaperot ovat parhaita muun muassa hurmaamisessa: kun taapero hymyilee, koko maailmaa hymyilee hänen kanssaan. Taaperoilla on myös muita erityisiä kykyjä. Tarkasta listalta, missä asioissa taaperot ovat parhaita.

Viimeksi päivitetty 8.10.2013

1. KaaottisuudessaTermodynamiikan toinen laki sanoo, että sekasotkun (tai entropian kuten fyysikko tykkää sanoa) määrä voi vain kasvaa. Vanhemmat eivät ymmärrä itse tätä monimutkaista lakia. Taapero puolestaan toteuttaa sitä aivan luonnostaan.

Lue myös: Lapsen temperemantti ja resurssit

2. Hurmaamisessa

Kun taapero hymyilee, koko maailmaa hymyilee hänen kanssaan. ”Hän on maailman söpöin pikku taapero”, vieraasi hymistelevät ja hymyilevät leveästi takaisin. Kun lapsi kasvaa aikuiseksi, tämä kyky häviää. Vai muistatko milloin hymysi olisi viimeksi hurmannut kokonaisen suvun?

Lue myös: Lapsuus on lokeroimaton ihmemaa 

3. Välittömyydessä

Ihanaa! Leikitään! Hauskaa! Paitsi, että nyt kaikki on tyhmää! Taapero on ajattelussaan maailman välittömin. Hän saa ystävän sekunnissa, aiheuttaa riidan seuraavalla sekunnilla ja sopii kolmannella. Aikuiselle näin valtava välittömyyden määrä ei enää ole mahdollista. 

Lue myös: Jokelluksesta puheeksi 

4. Varastamisessa

Paras varas tekee työnsä niin, ettei itsekään ymmärrä tekevänsä mitään väärää. Näin juuri taapero toimii. Puhelimet, avaimet ja lompakot lähtevät omille teilleen. Seteleitä imeskellään ja puhelinta käytetään vasarana. Kun revit hiuksia päästäsi, taapero katsoo sinua viattomilla silmillään: teinkö minä muka jotain väärin?

Lue myös: Ensimmäinen hymy hurmaa 

5. Energisyydessä

Olet itse rättiväsynyt ja toivot taaperosi ottavan päiväunet. Näin onkin tapahtumassa, sillä taaperon silmät ovat puoliummessa. Yhtäkkiä tapahtuu jotain odottamatonta. Ovikello soi ja paikalle saapuu taaperokavereita. Ennen kuin ehdit edes reagoida, taaperosi on löytänyt aivan uutta energiaa ja hän peuhaa kuin olisi juonut pullollisen energiajuomaa.

Lue myös: Onko imetysnukke sopiva lelu? 

6. Kaiken haluamisessa

Mutta minä haluan! Minä haluan. Haluan, haluan, haluan. Näin ajattelee taapero, sillä hän on tahdossaan täysin rajaton. Taapero on paljon parempi haluamaan kuin aikuinen, joka asettaa rajoja ja realismia omille haluilleen.

Lue myös: Pieni ikäero lisää lasten riitelyä 

7. Iloitsemisessa

Miltä pullonkorkki sinusta vaikuttaa? Entäpä kuollut mato? Taapero löytää maailmasta erilaisia asioita ja osaa iloita jokaisen löytönsä kohdalla. Tämä taito katoaa lapsen kasvaessa. Kun siis taaperosi pyytää sinua iloitsemaan kanssasi ällöttävän madon löytämisestä, muista, että muutaman vuoden kuluttua ainoastaan uuden tietokonepelin löytäminen ilahduttaa lastasi.

Lue myös: Jo leikki-ikäinen voi oppia lukemaan 

8. Oppimisessa

Taaperot imevät itseensä niin tietoja kuin taitoja. Kun kerran lipsautat kirosanan, taapero jauhaa sitä seuraavat puoli vuotta. Kun annat taaperolle kerran kahvilassa palan munkkia, sitä tietoa hän ei unohda enää koskaan.

Lue myös: Oppiminen kodin ulkopuolella 

9. Kakkapissahuumorissa

Olipa kerran elefantti ja sitten se kakkasi. Taaperot keksivät parhaimmat kakka- ja pissajutut. Toisin kuin vakavat aikuiset taaperot osaavat myös nauraa niille. Jos siis haluat heittää juttua taaperosi kanssa, keksi eläinsatu, johon liittyy kakkaamista ja pissaamista. Vastaanotto on takuuvarmasti ilahtunut.

Lue myös: Vaipattomaksi viikonlopussa 

10. Nirsoilussa

Toiset aikuiset osaavat olla nirsoja. Taapero on kuitenkin nirsoilussa voittamaton. Taapero ei syö sitä, ei halua tätä ja se makaronilaatikko, joka kelpasi eilen, on tänään iljettävää liejua. Yritä jaksaa, sillä tämänkin hienon taidon taapero menettää taipaleellaan aikuisuutta kohti.

Inspiraation lähde: Babble

Mitä mieltä olet artikkelista?