Tässä yksi synnytys. Kaikki näytetään. Kommentoijat YouTubessa ovat liikuttuneita ja kauhistuneita – ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Mitä tunteita synnytyksen katsominen sinussa herättää?

Reaktioita Youtubessa:

”Kuinka kauheaa!”

”Taianomaista!”

”Puurot juuttui kurkkuun.”

”Ällöttävää, mutta kaunista.”

”Laskettu aikani on ensi viikolla, ja pelkään synnytystä ihan hirveästi. Tämä on kaunis video. Toivon, että oma kokemukseni tulee olemaan samanlainen.”

“Itkien katsoessani tätä videota… Kiitos kun julkaisit… En ole koskaan nähnyt mitään näin kaunista youtubessa… Suuri kiitos.”

Sinun reaktiosi?

(Video ja kuva: YouTube)

 


Lisää synnytyksestä:

Synnytyspelkoja tutkivan erikoislääkäri Hanna Rouheen kanssa yhteistyössä tehty testi kertoo, kuinka vakavaa tai lievää synnytysjännityksesi on.

Nyt se selviää: kestääkö mies kipua paremmin kuin nainen? Australialainen lääkäri ja tv-juontaja Andrew Rochford uskaltautui testaamaan, miltä synnytyskipu tuntuu. Kuinka lopulta kävi?

Voisiko sitä verrata pahimipien painajaisten kuukautiskipuihin? Tai ehkä juurihoitoon? Entä luun murtumiseen? ”Sairaanhoitaja sano, että sitte kun tuntuu että kuolet niin se lapsi syntyy….”, päivittelee eräs äiti foorumilla.

”Myönnän, että kipu oli vaikea kestää. Avautumisvaihe oli todella kivulias. Lopulta viimeisetkin voimani olivat poissa. En kuitenkaan usko, että olisin pärjännyt yhtään sen paremmin, vaikka olisin ollut ilokaasusta tai epiduraaliopiaateista huumattuna”, ilman lääkitystä synnyttänyt Maren Eriksen sanoo.


Mitä mieltä olet artikkelista?