Verkkomateriaali korvaa perinteisen synnytysvalmennuksen yhä useammassa sairaalassa. Pääsyynä muutokseen on resurssipula.

Viimeksi päivitetty 3.6.2009

Kunnat nipistävät menoistaan nyt myös karsimalla synnytysvalmennuksia. Kaikkialla ei enää pääse edes tutustumiskäynnille synnytysosastolle; ensimmäisen kosketuksen paikkaan tuleva äiti saattaa siis saada vasta, kun on tosi kysymyksessä. Asiasta kertoi Ylen Aamu-TV.
Perinteisestä valmennuksesta on luovuttu ainakin Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa ja Hyvinkäällä.
Kätilöliitto ei innostu nykymenosta.
”Kyllä synnytysvalmennus netissä on varmasti hyvä lisä varsinaisen synnytys- ja perhevalmennuksen ohessa. Mutta sellainen huoli on, että lisääkö se ensisynnyttäjien synnytyspelkoa”, Ylen haastattelema liiton puheenjohtaja Terhi Virtanen toteaa.
Sairaaloista kuitenkin vakuutetaan, että voimakkaasta synnytyspelosta kärsiviä ei jätetä oman onnensa ja verkkomateriaalin varaan, vaan he pääsevät juttelemaan kätilön kanssa kasvotuksin.
Esimerkkejä materiaaleista:

 

Kuopion synnytys tutuksi –sivut

 

Mitä mieltä sinä olet? Riittääkö verkkomateriaali vai kävisitkö mieluiten asioita läpi perinteisessä synnytysvalmennuksessa? Jos olet käynyt perinteisen synnytysvalmennuksen, saitko sieltä evääksi jotain, jota netistä ei voi saada? Kommentoi!
Mitä mieltä olet artikkelista?