Nykyään synnytyksessä on yleensä mukana tsemppaamassa puoliso. Mutta mitä jos kumppani ei pääse mukaan synnytykseen? Kenet ottaisit mukaan? Vau.fi:n foorumilla odottajat kertovat, kenet haluaisivat tukijaksi synnytykseen.

Viimeksi päivitetty 17.2.2014

”Meillä on nyt isäntä armeijassa ja jos hyvin käy, hän on lomalla kun menen synnyttämään tai sitten pyytää päästä pois, jotta pääsee tuekseni. Mutta lisätuekseni on lupautunut oma äitini, joka tulee mun kanssa, jos mies ei pääse”, Babaya kirjoittaa.

Babaya kertoo, että äiti tulee synnytykseen joka tapauksessa, vaikka mies pääsiskin mukaan.

”Äiti sitten kuskaa minut/meidät sairaalaan ja kotiin sitten jälkeenpäin”, hän kertoo suunnitelmistaan.

Monelle muullekin äiti on miehen jälkeen ykkösvaihtoehto tukijaksi. Jotkut tosin eivät halua synnytykseen mukaan ketään:

”Mies tulee avautumisvaiheeseen, mutta viimeistään ponnistaessa potkin ukon kyllä pihalle. Taidan olla melko yksin ajatuksineni, mutta mielestäni synnytys on ikiaikainen naisten tapahtuma ja siihen liittyvät tarinat naisten kertomuksia, joissa ei ole sijaa miehen hämmästelyille ja pällistelyille, saati säikähdyksille, inhotuksille ja pyörtyilyille”, Aliis toteaa.

Lue myös: Pärjääkö mies synnytyksessä?

Ei äitiä synnytykseen

”Täällä perinteisesti mies tulossa mukaan ja jos nyt jotain tapahtuis (mikä siis meinaa tyyliin autokolaria tms), niin menisin yksin”, kirjoittaa sen sijaan katusutariina.

”Kolmas raskaus, ei enää hirveästi tuo synnytys pelota”, hän toteaa.

”Meillä mennään sillä, että mies tai ei ketään. Esikoinen tulossa, mutta en halua sinne ketään, jos mies ei syystä tai toisesta pääse…” kariina on päättänyt.

”Täälä myös oma mies tulossa mukaan. Jos jotain kuitenkin sattuisi ja mies ei jostain syystä pääsisikään mukaan, niin pyytäisin parasta ystävääni”, kertoo taas Jenni90.

”En osaisi ajatella, että äitini olisi mukana synnytyksessä. Vaikka ollaan aivan ihanissa väleissä, mutta se tuntuisi minusta kovinkin hassulta ajatukselta”, hän pohtii.

Kenet sinä pyytäisit mukaan synnytykseen, jos kumppanisi ei pääsisi paikalle?

Keskustele aiheesta foorumilla: Kuka mukaan synnytykseen?

Mitä mieltä olet artikkelista?