Australialainen Gerri Wolfe synnytti kymmenennen ja yhdennentoista lapsensa sektiolla. Erikoisen tästä kaksossynnytyksestä tekee hänen synnytystapansa. Hän nimittäin suoritti sektion itse itselleen.

Viimeksi päivitetty 5.3.2015

Kun Wolfe sai kuulla viikolla 36 synnyttävänsä sektiolla, hän ei ilahtunut ajatuksesta. Wolfe oli nimittäin joutunut kokemaan keisarileikkauksen aikaisemminkin. Äidin aktiivista roolia painottavalle synnyttäjällä sektio ei ole herkkua.


 

 


”Minulle aikaisemmin tehdyt sektiot ovat olleet todella steriilejä, lääketieteellisiä ja persoonattomia. Sairaalahenkilökunta puhui ympärilläni viikonloppumenoista välittämättä siitä, että makaan samassa tilassa synnyttämässä”, Wolfe kertoo Australian Daily Mail -lehdelle.

Wolfe haki tietoa sektiosta ja törmäsi verkossa erikoiseen tapaan. Sektion ei tarvitsisi olla täysin passiivinen tapahtuma, vaan äiti osallistua siihen. Sairaalan henkilökunta suorittaisi viillon, mutta äiti nostaisi itse vauvan kohdusta syliinsä.

Wolfe päätti: jos hän joutuu sektioon, hän aikoo osallistua operaatioon.

Lue myös: Sektion jälkeen raskaaksi

Lääkäri ei ole antaa lupaa

Kun lääkäri kuuli Wolfen ajatuksista, vastaus oli tyly.

”Ei, ei, ei, ei, ei”, Wolfe kertoo lääkärin jankanneen. Lääkäri pelkäsi synnyttäjän käsien aiheuttavan infektioita.

Wolfe ei kuitenkaan antanut periksi.

”Minut tarvitsee ottaa jollain tavalla tämä synnytys haltuun. Minun täytyy tehdä siitä henkilökohtaisempi itselleni, jotta voin kokea olevani hyvä äiti”, näin Wolfe kertoo esittäneensä asian lääkärilleen.

Lääkäri tutki asiaa tarkemmin ja totesi infektioriskin olevan pieni. Niinpä Wolfe sai tahtonsa läpi. Hän saisi avustaa omassa sektiossaan.

Lue myös: Sektion pelkoperustein saanut Marian: ”Ei kiitos synnytyskivuille” 

Näin Wolfe nosti kaksoset kohdustaan

Joulukuun 22. päivä oli sektion aika. Wolfe käveli leikkaussaliin, pesi kätensä lääkärin kanssa ja sai steriilit hanskat käsiinsä.

Tämän jälkeen Wolfelle annettiin epiduraalipuudutus.

Wolfe ei saanut koskea leikkauksen aikana mihinkään käsillään, sillä hänen hanskojensa piti pysyä täysin steriileinä.

Kun vatsanpeitteet oli saatu avattua, lääkäri kysyi Wolfelta: ”Oletko valmis tapaamaan vauvasi? Kurota alas ja tartu lapseen.”

”Sitten minä vain nostin Matildan rinnalleni. Pidin hänestä kiinni vasemmalla kädelläni”, Wolfe kertoo.

Pian lääkäri käski tarttumaan toiseen kaksosista.

”Violet oli perätilassa, joten häneen tarttuminen oli vaikeampaa. Sain kuitenkin tartuttua häneen oikealla kädelläni ja joku henkilökunnasta auttoi kääntämään hänet toisin päin ja asettamaan rinnalle”, Wolfe kertoo.

Matilda painoi 3,04 kiloa syntyessään. Violet oli puolestaan 2,54 kiloa.

Lue myös: Millaista on synnytyskipu? 

Äiti innoissaan osallisuudestaan

Wolfe pohtii jälkikäteen suhdettaan osallistuvaan sektioon. Hänen mukaansa sektion voi kokea samanlaisena yhtä hienona henkilökohtaisena kokemuksena kuin alatiesynnytyksen.

”Näin suoritettu sektio on paljon henkilökohtaisempi”, hän kiteyttää.

Haluatko nähdä kuvia itse avusteisesta synnytyksestä? Käy ihailemassa kuvia Daily Mail -lehden sivuilla.

Lähteet: Kids Spot, Daily Mail

Mitä mieltä olet artikkelista?