Diana Stone joutui hankalaan tilanteeseen. Lapsiveden mentyä häntä kehotettiin synnyttämään elävät lapset, jotka kuitenkin olivat vielä liian pieniä selvitäkseen.

Viimeksi päivitetty 15.5.2012

”Olen menettämässä vauvani. Rukoilkaa meidän puolesta”, perhebloggaaja Diana Stone kirjoittaa.


 

 


Hän odotti kaksosia raskausviikolla 18. Lapsivesi oli alkanut vuotaa.

Kaksoset eivät pärjää vielä 18 viikkoisina, joten synnytyksen käynnistäminen tietäisi lasten varmaa kuolemaa. Odottaminen saattaisi puolestaan aiheuttaa infektion, joka voisi pahimmassa tapauksessa viedä äidin hengen.

”Meille kerrottiin, miten suuri riski minulla oli saada infektio. Suostuimme silloin synnytyksen käynnistämiseen. Kun lääkäri tuli tekemään toimenpidettä, kieltäydyin. Ajattelin vain sitä, kuinka pitelisin lapsia käsissäni ja kuinka joutuisin katselemaan heidän hiipuvan pois”, Stone kirjoittaa blogissaan.

Ongelmia sairaalassa

Stonen perhe päätti yrittää. Jos lapset selviytyisivät mahassa viikolle 23, heidän pystyttäisiin ehkä pelastamaan.

Kieltäytyminen toimenpiteestä löi Stoneen kuitenkin hankalan potilaan leiman. Lääkärit kertoivat Stonelle useita kertoja, että hänen päätöksensä on huono.

Stone jäi sairaalaan. Tilanne meni yhä huonompaan suuntaan.

”Lääkäri herätti minut ja kertoi minulle, että olen idiootti, kun varaan kalliin sairaalasängyn. Hänen mukaan minun pitäisi mennä kotiin. En voi uskoa, että he lähettäisivät minut kotiin tässä tilassa”, Stone twiittaa sairaalasta.

Stone kuuli jopa sairaalahenkilökunnan puhuvan keskenään hänestä pahaa.

”Minä tiedän minkälaisia raskaana olevat naiset ovat. En tiedä kuka hänelle kertoi, että hänen vauvansa voisivat selvitä”, lääkäri sanoi toiselle sairaalahenkilökunnan jäsenelle.

Kirjoituksien kautta valtavan huomion saanut tapaus aiheutti lukijoissa suuttumusta. Myöhemmin lääkäri pyysikin Stonelta anteeksi tapahtunutta. Suurin suru oli kuitenkin vielä edessä.

Lapset syntyvät

Toukokuussa 3.5 tapahtui se, mitä Stone oli pelännyt eniten. Hänen lapset syntyivät.

”He olivat ihmisiä. He olivat täydellisiä. Heillä oli pienet kynnet ja varpaat. Preston teki ilmeitä ja tarttui minun sormeen. Hän piti minusta kiinni niin pitkään kuin pystyi”, Stone kirjoittaa.

Päätös pitää lapset ei huonontanut tilannetta.

”He ovat nyt vapaita. Minun ei tarvitse murehtia siitä, että meidän päätöksemme pitää kiinni heistä, olisi aiheuttanut heille tuskaa”, Stone kirjoittaa.

Teksti: Jarkko Uro
Kuva: Crestock

Lue myös:

Äidin syöpä siirtyi sikiöön
Vauva syntyi sydän irrallaan
Miksi en kuunnellut itseäni?

Mitä mieltä olet artikkelista?