Yksinkertainen vastaus on, että salmonellasta ei ole vaaraa sikiölle. Vatsataudin sairastamiseen liittyy kuitenkin aina riskejä.

Julkaistu 17.4.2018   -   Päivitetty 17.4.2018

Salmonellan voi saada huonosti kypsennetystä tai raa’asta lihasta. Pastöroimaton maito sekä idut ovat myös riskituotteita.

Heikomman hygieniatason maissa vieraillessa salmonellatartuntariskiä voi pienentää syömällä ainoastaan kypsennettyä ruokaa.

Sikiö ei ole sen suuremmassa riskissä kuin muidenkaan vatsatautien kohdalla

Salmonella aiheuttaa samankaltaisia riskejä kuin esimerkiksi norovirusinfektion sairastaminen raskausaikana. Riskit ovat siis pienet.

”Kuivuminen on aina riski, kun sairastetaan mikä tahansa vatsatauti”, THL:n  tartuntatautilääkäri Leif Lakoma kertoo.

Välttele listeriaa – vältät samalla myös salmonellan

Listerioosin välttämiseksi raskaana oleville on annettu suosituksia esimerkiksi raa’an lihan, kalan, pastöroimattomien maitotuotteiden sekä kuorimattomien kasvisten suhteen.

”Nämä saman toimet ehkäisevät tehokkaasti salmonellaakin”, Lakoma sanoo.

Mitä mieltä olet artikkelista?