Viime lauantaina saunan rentouttama Mallamoija yritti vetäytyä sohvan uumeniin loppuillaksi, mutta toisin kävi, sillä Pakkaus-tytöllä oli muita suunnitelmia. Tyttö hakkasi ksylofonia puisella marakassilla ja karjui huumaavan metelin ylitse: "Äiti tanssii!" Ja äitihän tanssi. Tuloksena oli performanssi, jolle kalpenee legendaariset Lauantaitanssitkin.

Viimeksi päivitetty 12.2.2013

1970-luvulla syntyneet tai sitä vanhemmat muistavat varmaan vielä Heikki Hietamiehen isännöimät legendaariset Lauantaitanssit. Viime lauantaina minä ja Pakkaus uudistimme brändiä ja loimme – tadaa! – ihan omat, 2000-luvun lauantaitanssit. Veikkaan, että jos Hessu olisi sen näytelmän  nähnyt, olisi hän saattanut nielaista mikrofoninsa. Ja jos joku olisi ne tanssit telkussa esittänyt, olisi UKK nakannut minulta myllykirjeellä tajun kankaalle.


 


Pakkaus kaivaa esille ksylofonin

Olin juuri roudannut itseni ja Pakkauksen saunasta ja tempaissut saunakaljan korkin auki. Kello näytti jotain puoli seiskaa eli oli aika, jolloin on yleensä keksittävä jotain yhteistä tekemistä. En ollut kovin innokas keksimään yhtään mitään, sillä olin juuri yrittänyt saada kolme varttia itseäni lämpimäksi palelluttuani ulkona perusteellisesti (= perhanan pulkkaretket). 

Lue myös: Lapset musiikin maailmassa

Häpeämättömästi leikittelin siis ajatuksella antaa lapsen tuijotella loppuillan Teletappeja. Ajatus kuitenkin kariutui hyvin nopeasti, sillä Pakkaus ehti kaivaa esiin ksylofoninsa. Ja hyvä niin!
Meistä nimittäin kuoriutui sellainen musiikillis-tanssillinen Team Ahma, että alta pois.

Yritin kyllä alkuun vaivihkaa työntäytyä sohvan syliin, mutta bändikaverini oli armoton.
Hän hakkasi ksylofonia puisella marakassilla ja karjui huumaavan metelin ylitse:
”Äiti TANSSII!!!”

Parin epäonnistuneen makuuasentoon yrittämisen jälkeen ymmärsin oman parhaani ja lähdin leikkiin mukaan. Aloin hetkuttaa badia niin, että meinasivat persläskit karata kattoon.

Lue myös: Jo vauva tunnistaa surullisen ja iloisen musiikin eron

Äiti tanssii, Pakkaus nauraa

Olin ilmeisesti sen verran eksoottinen ilmestys mieheni liian suuressa kylpytakissa ja päähäni kiedotussa pyyheturbaanissa, että ipanakin repesi röhönauruun. Samalla hän kuitenkin kannusti ponnistelujani parhaansa mukaan:

”HYVÄ ÄITI! HAHAHA! ÄITI HYVÄ! HIHIHI. TANSSII TANSSII!”, hekotti Pakkaus.

Jatkoimme ohjelmaa jonkin aikaa ja minä humppasin kuin hourupää aina, kun muhiikki soi. Jos se ei soinut, piti minun seisahtua kuin suolapatsas ja aiheuttaa uusia naurukohtauksia maan rajassa ponnistelevalle pelimannille.

Lue myös: Huumorintaju on arvokas taito

Sitten tuli hiki

Lopulta meno yltyi erityisen avantgardistiseksi. Saunan jälkivaikutus alkoi tuntua ja raskaat kylpykamppeet tuntuivat painavan kuin keskiaikaisen ritarin panssari. Sillä varustelulla ja jorauksella olisi tullut satavarmasti hiki päähän itse John Travoltalle saati sitten minunlaiselleni laiskaperseelle. Kun en sitten kerta kaikkiaan enää kestänyt, tempaisin kylpytakin ja pyyhkeen sohvalle ja jatkoin perseenvatkausta sellaisena kuin Luoja on minut luonut.

Lue myös: Suomalaiset hulluja nakuilijoita

Tynkä oli tukehtua nauruunsa ja musisoi entistä meluisammin.

Onneksi olivat sentään säleverhot kiinni. Sillä niin luonnollista kuin alastomuus kuin ehkä onkin, en haluaisi uusien naapureiden yllättävän minua paljain persein tanssimassa ksylofonin tahtiin. Ainakaan näin vajaan puolen vuoden jälkeen.

Teksti on julkaistu alun perin Mallamoijan Usko, toivo ja Pakkaus -blogissa 12.2.2013 otsikolla Lauantaitanssit.

Mallamoija on nelikymppinen uraihminen, joka kuvitteli muuttuvansa pullantuoksuiseksi muumimammaksi lapsen tullessa maailmaan. Mutta toisin kävi. Onnekseen Mallamoija on huomannut, että myös vähän vähemmän perinteinen nainen voi kasvaa äidiksi. Mallamoijan omin sanoin: ”Ei tarvitse olla siivousmaanikko tai helvetillinen soseensurvoja ollakseen tarpeeksi hyvä äiti omalle lapselleen.”

Mitä mieltä olet artikkelista?