Vau.fi kyseli foorumilaisten kotitöistä. Vastauksien mukaan suurin osa lukijoistamme tekee miestään enemmän kotitöitä. Miten teillä? Osallistu galluppiin.

Viimeksi päivitetty 1.10.2010

Perheissä joissa on pieniä lapsia, suurin osa kotitöistä jää edelleen naisten tehtäväksi. Kyselyn mukaan vain kuudessa prosentissa perheistä mies teki enemmän koti töitä kuin nainen.

Tasajakoisiksi kotitöiden suhteen itsensä luokitteli 18 prosenttia perheistä. Suurin osa naisista teki joko kaikki tai huomattavasti miestä enemmän kotitöitä. Näitä perheitä oli 48 prosenttia vastanneista. Loput vastanneista katsoi tekevänsä hieman enemmän kotitöitä kuin mies.

Nainen puurtaa

”Periaatteena meillä on, että siivous, pyykit, ruoka ja lapsi on mun heiniä. Saunapuut ja auton renkaanvaihdot hoitaa mies”, kertoo nimimerkki Moon Vau.fi-foorumilla.

Periteistä elättäjämallia mukaillen isäntä hoitaa myös talouden eli laskujen maksamisen.

”Toivoisin toki miehen osallistuvan enemmän lapsen hoitoon, laittavan astiansa tiskikoneeseen, jne. Varsinkin ärsyttää, kun joutuu ensimmäisenä siivoamaan toisen jälkiä, jos on itse ollut jossain reissussa ja mies on ollut kotona”, Moon avautuu.

Kyllä mies hoitaa

”Minä kuulun niihin onnellisiin jonka ei tarvitse tehdä paljon mitään”, nimimerkki Maikkimai kirjoittaa.

Maikkamain mies tekee enemmän kotitöitä kuin nainen.

”Mies hoitaa imuroinnin ja tekee sen vieläpä omasta aloitteestaan ja lähes joka päivä. Mun hommiin kuuluu veskin siivous, pyykkäys ja joskus harvoin lattianpesu. Teen ne ihan mielelläni”, Maikkimai hehkuttaa.

Mies hutiloi?

Myös toiset foorumilaiset kertovat miestensä tekevän rutkasti kotitöitä. Kaikki eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä kotitöiden työjälkeen.

”Meillä mies tekee kotityöt nopeasti ja tehokkaasti ja jälki on myös sen mukaista. Ja kun minä siivoan jäljet, niin sitä työtä ei mies huomaa ollenkaan”, nimimerkki Sonja09 kirjoittaa.

Lapsen ruokailun siivoamisen mies kuittaa pyyhkäisemällä lapsen suupielet.

”Sitten minä pyyhin puurot pöydältä, lattialta ja syöttötuolista, pesen ruokalapun ja yleensä myös lapsen kädet ja naaman”, Sonja09 kertoo.

Vähemmän on enemmän

”Täällä äiti tekee enemmän kotitöitä kun on vauvan kanssa kotona. Mutta voisin väittää, että mies teki niitä enemmän, kun minä olin töissä”, nimimerkki Noko kirjoittaa.

Onneksi kotityöt lutviutuvat mukavasti toisen vanhemman leikkiessä vauvan kanssa.

”Hän tekee kotitöitä jos saa keskeytyksettä tehdä niitä tai sitten hän ’viihdyttää’ vauvaa kun minä teen kotityöt”, Noko summaa.

Osallistu keskusteluun aiheesta Vau.fi-foorumilla.


Teksti: Jarkko Uro
Kuva: iStockphoto

Lue myös:

Myytti: Äiti on lapselle tärkein
Siivoaminen on äidin taakka
Raksakundin vauvavapaa

Mitä mieltä olet artikkelista?  

Edellinen artikkeliKoirasta apua lapsen allergiaan – kissasta ei
Seuraava artikkeliProbiootit hillitsevät lapsen ylipainoa
JAA