Lapset ovat ihania ja rauhallisia. Lasten leikkejä on aivan ihastuttavaa seurata vierestä. Väärin! Lapset ovat nimittäin mudassa möyriviä likapossuja, joiden leikit johtavat jatkuvasti verenvuodatukseen. Lue 8 totuutta lapsista.

Viimeksi päivitetty 16.1.2014

1. Lapset ovat liian rehtejä Suomalaisetko muka rehellisiä? Eivät todellakaan ole, jos vertaamme aikuista lapsiin. Sanontahan kuuluu, että totuus kuullaan lasten suusta. 

”Äiti, sinä olet kyllä todella ruma, kun laitat hiuksesi noin”, sanoo prinsessamaailmaan vajonnut tytöntyllerö. 

”Isi on huono työmies”, laukoo Puuha-Peteä seuraava taapero. 

Jos siis ajattelit, että saisit lapselta ihailua osaksesi, mieti asia vielä uudestaan. Lapset ovat ennemminkin kuin peilejä, jotka paljastavat todellisen luontosi. 

Testaa: Oletko valmis vanhemmuuteen?

2. Lapset ovat ällöttäviä räkänokkia

Räkänokka! Sillä nimellä lapsettomat kutsuvat isin ja äidin pikku kullannuppuja. Eivätkä he ole väärässä. Lapset ovat yksinkertaisesti ällöttäviä, kun räkä valuu, hengitys rohisee ja kakka haisee.

Eihän kukaan tietenkään flunssalleen mitään voi. Eikä pikkulapsi osaa hoitaa tarpeitaan pönttöön. Lapset osaavat kuitenkin olla ällöttäviä sikailijoita myös ihan omasta tahdostaan.

Nenäränniä pitkin valuva räkä pistellään hymyssä suin poskeen ja päälle juodaan vielä kulaus kuravettä. Jos tämä ei vielä ällötä riittävästi, niin silloin kurat syljetään vanhemman valkoiselle villakangastakille ja päälle nauretaan räkäiset naurut.

Lue myös: Elämää lasten kanssa: 9 harhaluuloa 

3. Lapset ovat kurassa möyriviä likapossuja

Vaatemainoksissa lapset esittelevät kauniskuosisia haalareita. Näissä kuvissa saattaa vilahtaa jopa hiekkalaatikko, mutta siitä huolimatta kuvien asut kiiltelevät uusina ja puhtaina.

Todellisuudessa lapset käyttävät vaatteita hiekassa ja mullassa möyrimiseen. Ei mene kuin pari päivää, niin uudet kuosit ovat muuttuneet tunnistamattomiksi. Kirkkaat värit ovat sekoittuneet harmaaseen hiekkapölyyn ja kuivuneeseen multaan.

Lue myös: Arvelluttaako lapsenteko? 6 mieltä painavaa kysymystä 

4. Lapset ovat kerjäläisiä

”Kerjäläisten valtakuntaan pääsee kaarnalaivalla vain”, laulaa Neumann Dingon kappaleessa Kerjäläisten valtakunta.

Todellisuudessa kerjäläisten valtakunnan voi itse luoda hankkimalla liudan lapsia: Kun pikku pilttejä alkaa vilistä nurkissa, alkaa myös vonkuminen. Sitä, tätä ja tuota pitää ehdottomasti saada.

Täysin naurettavia kertakäyttöleluja vongutaan joka ikinen kerta, kun kauppiaan huolella sijoittama leluhylly tulee kaupassa vastaan. Kun taas karkkihoukutus iskee, lapsi kerjää kuin hengenhädässä oleva koira.

Lue myös: Neuroottinen mies jää lapsettomaksi 

5. Lapset ovat keräilijöitä

Ihmiskunnan juuret ovat metsästys- ja keräilykulttuurissa. Tämän tosiasian huomaa etenkin lapsista. 

Ajattelitko, että asuntosi saisi olla sisustuslehtien helmi myös lasten syntymän jälkeen? Ajattelit väärin. Ensinnäkin lapsilla on loppumaton himo erilaisiin leluja kohtaan. Ei ole olemassa sellaista perhettä, jonka nurkissa ei pyörisi muovista lelutörkyä.

Toisekseen lapset keräilevät ulkoa kaikkea mahdollista roinaa. Pullonkorkit, kepit ja johdonpätkät, kaikki kelpaavat mukaan. Niistähän voi vaikka rakentaa avaruusaluksen!

Lue myös: Milloin lapsenvahdin hoiviin? 

6. Lapset ovat täystuhoja

Monet vanhemmat ostavat lapsilleen leluja, joita ovat aina halunneet itselleen. Isä saattaa ostaa sen hienon lennokin, jonka aina halusi pienenä. Äiti saattaa ostaa kalliita nukkeja kaikilla lisävarusteilla.

Kalliit lelut ovat kuitenkin täysin sopimattomia lapsille. Heillä kun on nimittäin paha tapa tuhota esineitä. Nukeilta irtoavat päät ja lentokoneen siivet katkeavat.

Tuhoamisvimma ulottuu tietenkin myös lelumaailman ulkopuolelle. Vanhempi löytää oman kännykkänsä vessanpöntöstä, lattiaan hakataan leluvasaralla klommoja ja tietokoneesta revitään näppäimet irti.

Lue myös: Isäksi tuleminen ei itketä tosimiestä 

7. Lapset telovat itseään (ja toisiaan)

Kun lapsi oppii kävelemään, hän oppii samalla säikyttelemään vanhempiaan hankkimillaan mustelmilla. Välillä kaadutaan niin, että kallo kolisee. Ja kun taidot kasvavat, itsensä telominen vain lisääntyy.

Pian lapset alkavat teloa myös toinen toisiaan. Milloin pitää anastaa lapio toisen kädestä käyttäen gangsterin otteita, milloin taas toisen tönäiseminen maahan tuntuu taaperosta yksinkertaisesti hauskalta. Kaiken väkivallan ympäröimänä vanhemmasta tuntuu, että rauhallisen perhe-elämän sijaan hän on joutunut gladiaattoriareenalle.

Lue myös: 6 harhaluuloa ennen lapsia

8. Lapset osaavat lumota vanhempansa 

Mitä teet tavallisesti, jos toinen ei kuuntele, vaatii sinulta jatkuvasti kaikkea, kiljuu ja kaiken lisäksi lyö sinua nyrkillä, kun et suostu tekemään, mitä hän vaatii? Ensin tietenkin suutut ja sitten alat karttaa koko ihmistä. 

Lasten kohdalla on kuitenkin toisin. Lapset käyttäytyvät mitä kurjimmalla tavalla sinua kohtaan, mutta haluat silti viettää aikaa juuri lapsiesi seurassa. Lapset lumoavat vanhempansa: vaikka lapset olisivat kuinka ällöttäviä tahansa, vanhemmat rakastavat heitä silti enemmän kuin mitään muuta maailmassa.

Inspiraation lähteenä: Scary Mommy

Mitä mieltä olet artikkelista?