Pitkä, kuuma, nautinnollinen suihku. Lukitussa kylpyhuoneessa. Joka ilta. Kiitos. Äiti kaipaa suihkurauhaa ja ainakin 19:ää muuta asiaa Mitkä ovat tuoreen äidin hartaimmat toiveet ja kaipuun kohteet? Lue 20 tavallista äitien haavetta ja katso, unelmoitko itsekin samoista asioista.

Viimeksi päivitetty 18.3.2013

Raskausajan himotukset ja haaveet ovat oma lukunsa, mutta entäpä raskauden jälkeen? Mistä äiti unelmoi vauva-arjen keskellä?Tuore äiti kaipaa ainakin:

1. Kunnon yöunia

Tämä on lähes jokaisen tuoreen äidin ykköstoive. Saadapa kunnolliset, pitkät, keskeyttämättömät yöunet. Vaipuisi syvään uneen ja heräisi, kun siltä tuntuu. Aah.

Lue myös: Uneton äiti

2. Vaahtokylpyä

Kylpyyn! Kuinka ihanaa sinne olisikaan sukeltaa nautiskelemaan, veden lämpimään ja hellään hyväilyyn, rentouttamaan vauvan kantamisesta kolottavia lihaksia.

3. Vanhoja lempifarkkuja

Kun on raskausajan hiihdellyt ties missä kolitseissa, leggingseissä ja kaikenmaailman joustovyötäröllisissä mukavuusvaatteissa, kaipaa jo kipeästi pykälää napakampaa pukinetta muualta kuin äitiysmallistosta. Ne ihanat, vanhat farkut ajalta ennen raskautta, oijoi! Jos ne vain mahtuisivat päälle.

Lue myös: Miten eroon maharöllykästä

4. Lehdenlukuaikaa

Kuulostaa vaatimattomalta toiveelta, mutta äidille täysin keskeyttämätön lehden luku voi olla melkoinen elämys. Saattaa jopa herätellä jotain aivotoimintaa.

5. Treffejä

Puolison kanssa ravintolaan syömään, rauhassa. Tai vaikka elokuviin. Ja jos tämän parisuhdeajan saisi vielä säännöllisenä, eikä vain kerran vuoteen tapahtuvana ihmeenä.

Lue myös: Vanhempia – mutta myös rakastava pari

6. Siivoojaa

Pukluharsoja, niskakakkabodyja, sosesotkuja, lelukaaosta, villakoiria ja tiskivuori. Voisiko joku tulla ja pelastaa tältä ikuiselta kotityöleiriltä?

Lue myös: Kuka teillä kuuraa?

7. Aamiaista sänkyyn

Aamiaista sänkyyn, kyllä kelpaisi! Vielä kun sen saisi nautiskella rauhassa niin, ettei kukaan tuuppaisi tarjotinta kumoon tai vaatisi maistiaisia joka palasta.

8. Pitkää suihkua

Pitkä, kuuma, nautinnollinen suihku lukitussa kylpyhuoneessa. Joka ilta. Kiitos.

9. Lasillista viiniä

Erityisesti se ensimmäinen lasillinen raskauden ja synnytyksen jälkeen on jo ajatuksenakin hekumallinen.

Lue myös: Saako lasten seurassa juoda?

10. Shoppailua

Lapsetonta shoppailua ilman keskeytyksiä, kyllä kiitos! Vielä kun malttaisi ostaa joskus jotain itsellekin eikä pelkästään lapselle.

Lue myös: Nainen, sitten vasta äiti

11. Yksinoloa

Olisipa jännittävää olla joskus yksin kotona. Mitähän sitä tekisi?

12. Päivää kylpylässä

Päivä, jolloin keskityttäisiin vain minun hemmottelemiseeni. Kuulostaa erittäin ansaitulta.

13. Oman äidin apua

Kukahan voisi auttaa…no tietenkin äiti! Usein oman äidin apu voi olla tyttärelle se paras ja korvaamattomin.

Lue myös: Epäkypsä isovanhemmaksi

14. Seksikkäitä alusvaatteita

Ensin on puolijoukkueteltan kokoiset äitiysalkkarit. Seuraavaksi sairaalan verkkopikkarit megasiteellä. Ja sitten imetysliivit ja maitotahraiset liivinsuojukset. Onko ihmekään, jos kaipaisi vaihteeksi vähän pitsiä ja stringiä?

Lue myös: Täydelliset rintaliivit

15. Vessarauhaa

Jospa joskus pääsisi vessaan ihan rauhassa. Niin, ettei kukaan itkisi, vaatisi viihdytystä, seuraisi perässä, rämppäisi valoja tai tekisi tihutöitä samanaikaisesti.

Lue myös: Kakkakaveriksi vessaan

16. Lastenhoitajaa

Jonkun muun vuoro nyt syöttää, röyhtäyttää, vaipattaa, pukea, riisua, viihdyttää ja nukuttaa. Eihän se nyt niin voi mennä että minä teen tämän kaiken aina, eihän?

Lue myös: Näin palkkaat lastenhoitajan

17. Aikuispuhetta

Välillä olisi aikamoisen virkistävää jutustella jostain aivan muusta kuin kakasta, puklusta, imetyksestä, soseista tai ryömimisestä.

Lue myös: Äidit puhuvat äitismeillä

18. Hiljaisuutta

Olisipa päivä, jolloin kukaan ei sanoisi yhtikäs mitään. Eikä itkisi. Tai kiukuttelisi. Miltähän hiljaisuus kuulostaa?

19. Harrastuksia

Jumppa? Kuoro? Maalauskurssi? Omaa aikaa, omia kiinnostuksen kohteita. Mistä olinkaan kiinnostunut?

Lue myös: Saako äiti harrastaa?

20. Viikon lomaa

Loma. L-O-M-A. Tiedäthän, se nelikirjaiminen, ehkäpä suomen kielen kaunein sana (äidin jälkeen tietysti), jota lapsettomat kaverit hehkuttavat aina silloin tällöin Facebookissa. Milloin minulla on sellainen?

Mitä mieltä olet artikkelista?