Mitäpä isät eivät tekisi poikiensa tähden. Nils Pickert pukeutuu hameeseen, jotta hänen mekkoja rakastavan poikansa itsetunto paranisi.

Viimeksi päivitetty 29.8.2012

”Joskus miehen on vain oltava roolimalli”, Nils Pickert kirjoittaa saksalaisessa Emma-lehdessä.

Hän pukee hameen ylleen, jotta hänen viisivuotiaalla mekkoja rakastavalla pojallaan olisi läheinen roolimalli.

”Poikani ei saanut ystäviä kun asuimme Berliinissä. Toiset pojat yleensä kiusasivat häntä. Mietin asiaa pitkään, ja tulin siihen tulokseen, että minulla ei ole kuin yksi vaihtoehto: Aion kasvattaa poikani itsetuntoa ja pukeutua itse hameeseen”, Pickert kertoo.

Pakahduttava pikkukaupunki

Berliinissä hameeseen pukeutuminen kävi vielä helposti, mutta kun perhe muutti vanhoilliseen pikkukaupunkiin, kasvoivat myös suvaitsemattomuudesta johtuvat ongelmat.

”Unohdin muuttostressin yhteydessä puhua poikani uudelle päiväkotiopettajalle, ettei poikani mieltymykselle saa nauraa.”

Vanhoillisen kaupungin päiväkotiopettajat eivät osanneet suhtautua pojan pukeutumiseen asiallisesti. Kiusaamisesta tuli niin suuri ongelma, ettei poika halunnut enää laittaa hametta tai mekkoa päiväkotiin.

Helmat liehuen kaupungille

Vaikka poika lopetti mekkoon pukeutumisen päiväkodissa, hän ei päässyt mieltymyksestään. Hän katsoi isäänsä suurin silmin ja aneli:

”Milloin isä pukeudut taas hameeseen?”

Niinpä isä ja poika lähtivät koettelemaan pikku kaupungin suvaitsevaisuutta helmat liehuen. Kaupungilla nainen tuijotti kaksikkoa niin tiiviisti, että hän käveli päin lyhtypylvästä.

”Olen hyvin kiitollinen naiselle, sillä hän sai poikani nauramaan. Seuraavana päivänä kaivoimme mekon hänen kaapistaan. Aluksi hän piti mekkoa vain viikonloppuisin, mutta lopulta myös päiväkodissa”, Pickert kertoo.

Valtaisa vaikutus

Nils Pickert sanoo, että hänen poikansa voi hyvin tällä hetkellä hyvin. Hän nauttii kynsien lakkaamisesta, ja lakkaa mielellään myös isän kynsiä.

”Kun toiset pojat kiusaavat häntä, hän sanoo heille: ette vain uskalla laittaa mekkoa päälle, kun teidän isätkään eivät uskalla. Niin hyvä hänen itsetuntonsa on tällä hetkellä”, Pickert nauraa.

Lähde: Emma

Mitä mieltä olet artikkelista?