Poikia kannustetaan rymyämään, tyttöjä suojellaan enemmän. Näin monesti kuulee sanottavan. Mutta mistä tämä johtuu? Entä kohtelevatko isät tyttöjä ja poikia eri tavoin? Vau.fi:n foorumilla pohditaan nyt, kiintyykö isä tyttäreen eri tavalla kuin poikaan. Lue, kuinka isät suhtautuvat tyttäriinsä!

”Kiintyykö isä tyttö lapseensa eri lailla kuin poika lapseen? Tai toimiiko isän hoivavietti ja vaistot eri lailla?” nimimerkillä marsupilami kirjoittava äiti pohtii Vau.fi:n foorumilla, ja kysyy varmasti samaa, mitä monet vanhemmat pohtivat.Kysymys kirvoitti pohdiskelevaa keskustelua vanhempien suhtautumisesta lapsen sukupuoleen ylipäänsä. Nyt pääsee ääneen myös foorumilla aktiivinen isä!

Lue myös: Nämä kuusi asiaa yllättävät vanhemmuudessa

”Mies välittäisi pojasta eri tavalla”

Lya kertoo, että heti kun sukupuoli oli selvinnyt ultrassa, tuleva isä pohdiskeli sitä, millaisen juipin tytär tuo aikanaan kotiin isän arvioitavaksi.

”Tällä hetkellä tyttö on isin pikku prinsessa, joka vierastaa muita miehiä”, Lya kirjoittaa. ”Voi olla, että poikalapseen suhtautuisi vähemmän suojelevasti, mutta sitäpä ei tiedä”, hän toteaa.

”Mitä tuloo isän hoivaviettiin, niin jotenkin luulisin, että jos nyt tuloo tyttö, niin eritavalla ehkä suojelee viimeistään murkkuiässä. Isäntä kun tietää millaisia nuoret miehet voivat olla”, myös Piikkipensas pohtii.

Foorumilla kirjoittavalla isällä on myös tytär. Hänestä olisi vaikea kuvitella, että asiat olisivat tällä hetkellä mitenkään erilaisia, vaikka lapsi olisikin poika.

”Tässä tarvii nyt muistaa se, että mies välittäisi pojasta eri tavalla. Esimerkiksi siinä vaiheessa ku alkaa seurusteluikä ja olis eka ’yökyläily’ vuorossa, niin tytölle pidetään luentoja vastuullisuudesta jne. Pojalle annetaan kortsuja”, Furaga toteaa.

”Tyttö on isin prinsessa, pojasta kasvatetaan miestä. kummastakin välitetään yhtä paljon, mutta eri lailla”, hän pohtii. Furaga luulee, että pitää itsekin omaa muksuaan tarkemmin silmällä sitten aikanaan.

”Kun satun tietämään, mitä teinipojilla on mielessä.”

Lue myös: Näin käytöksesi muokkaa lastasi

”En ole huomannut mitään eroa miehen tavassa olla isä”

”Eikö sitä joskus jossain ole sanottu, että äiti kohtelee poikaa suojelevammin ja isä tytärtä siksi, että ei ole kokemusta kustakin elämänvaiheesta. Äiti tietää, kummosta on olla teinityttö, ja siten ajattelee tyttären selviävän paremmin. Ja tietty toisinpäin”, nimimerkki Timantti* pohtii.

Timanttia kauhistuttaa kuitenkin enemmän tyttärensä puolesta. ”Kun tietää kaikki omat teini-iän hölmöydet”, hän toteaa. 

Aamulla on sekä tytär että poika, eikä hän ole huomannut mitään eroa miehensä tavassa olla isä.

”Molempia lapsia rakastaa selvästi paljon ja haluaa hoitaa kumpaakin, Tietysti silloin, kun tyttö oli ihan pieni, niin mies keskittyi luonnollisesti enemmän esikoiseen. Ihanasti lepertelee ja hellittelee tyttövauvaakin, ja muistaakseni ihan samalla tavalla suhtautui poikaankin kun hän oli vauva”, Aamu muistelee.

”Mies sanoi jo molempien raskauksien aikana että hänelle on ihan sama kumpaa sukupuolta tulee. Nyt molemmat lapset on vielä pieniä, mutta voihan se olla, että jotain eroja tuleekin esille sitten kun ovat isompia”, hän pohtii.

Lue myös: Tyttö voi olla poikamainen, mutta poika ei saa olla tyttömäinen

Oletko itse huomannut kohtelevasi tytärtä eri tavalla kuin poikaa?

Mitä mieltä olet artikkelista?