Yhdysvalloissa pyörivän reality-sarjan nimi 19 Kids and Counting täytyy pian vaihtaa. Sarja seuraa Duggarin 19-lapsista perhettä, mutta jos kaikki menee hyvin, ensi huhtikuussa perheen 45-vuotias äiti pyöräyttää maailmaan 20. lapsensa.

Viimeksi päivitetty 15.11.2011

”Olemme todella kiitollisia Jumalalle voidessamme kertoa, että odotan 20. lastamme, jonka on määrä syntyä huhtikuussa 2012. Olen vastikään täyttänyt 45 vuotta ja koska edellisen lapsemme Josien syntymästä on jo kaksi vuotta, emme olleen varmoja, saisimmeko lisää lapsia”, äiti Michelle Duggar kirjoittaa perheen blogissa.Pariskunnan 19. lapsi syntyi lähes kolme kuukautta ennen aikojaan, mutta voi vanhempien mukaan nyt hyvin. Isää tuleva perheenlisäys ilahduttaa.

”Michelle ja minä olemme maailman onnekkaimmat vanhemmat, emmemkä me halunneet lopettaa lapsentekoa parittomaan lukuun”, Jim Bob Duggar kertoi Today-ohjelman haastattelussa.

 

J-kirjain yhdistää lapsia

Tulevan kuopuksen nimestä ei vielä ole tietoa, mutta sen verran voidaan sanoa, että mitä todennäköisimmin se alkaa J-kirjaimella – aivan kuten kaikkien muidenkin lasten. Tässä koko katras ikäjärjestyksessä:

Joshua (23), kaksoset Jana ja John-David (21), Jill (20), Jessa (19), Jinger (täyttää 18 joulukuussa), Joseph (16), Josiah (15), Joy-Anna (14), kaksoset Jedidiah ja Jeremiah (täyttävät 13 joulukuussa), Jason (11), James Andrew (10), Justin (täyttää tässä kuussa 9), Jackson (7), Johannah (6), Jennifer (4), Jordyn-Grace (täyttää 3 joulukuussa) ja pikku  Josie Brooklyn (täyttää 2 joulukuussa).

Duggarin suurperheen elämään pääset kurkistamaan tällä YouTube-videolla:

 

 

Nuorenparin suunnitelma: kaksi tai kolme lasta

Kun Michelle ja Jim Bob menivät naimisiin, heillä oli lapsiluku valmiiksi mietittynä. Toiveena oli saada kaksi tai kolme lasta. Joshuan syntymän jälkeen Michelle alkoi käyttää e-pillereitä, jotta pariskunat voisi suunnitella rauhassa sopivan ajankohdan seuraavalle raskaudelle. Kävi niin, että Michelle tuli raskaaksi pillereistä huolimatta, mutta raskaus päättyi keskenmenoon. Lääkäri kertoi Duggareille, että keskenmenin syynä olivat todennäköisesti ehkäisypillerit.

Tapahtuman jälkeen Duggarit päättivät jättää lapsiluvun ”korkeamman käteen”. Muutamaa kuukautta myöhemmin Michelle oli raskaana jälleen – ja  odotti kaksosia.

Vaikka Michellellä on takanaan monta synnytystä, hän ei pidä niitä minään läpihuutojuttuna.

”Jokainen synnytys on ainutlaatuinen. Kokemus auttaa, mutta silti siihen on valmistauduttava huolellisesti joka kerta”, Michelle kirjoittaa blogissaan.

Lapsista kolme on syntynyt sektiolla ja loput alateitse.

 

Lempeää kasvatusta

”Anna myönteistä palautetta kymmenen kertaa useammin kuin kielteistä, se on meidän mottomme. Aina emme onnistu noudattamaan periaatettamme niin hyvin kuin haluaisimme, mutta yritämme parhaamme”, Michelle kirjoittaa.

Sekä Michelle että Jim Bob juttelevat jokaisen lapsen kanssa kahden kesken kerran viikossa asioista, jotka ovat lapselle tärkeitä. Näin he ovat pystyneet luomaan ja ylläpitämään läheistä suhdetta jokaiseen lapseensa.

Malttinsa menettämistä molemmat vanhemmat yrittävät suitsia erilaisin keinoin. Michelle alkaa vihastuttuaan puhua hiljaisemmalla ja matalammalla äänellä, sillä lempeä äänenkäyttö vie osan vihastuksesta mennessään. Isä Jim Bob puolestaan on antanut lapsille luvan kuiskata hänen korvaansa: ”Isä, minusta tuntuu, että olet suuttumaisillasi.”

 

Kahden kesken kerran viikossa

Myös parisuhdettaan Michelle ja Jim Bob muistavat hoitaa. Lasten isoäiti viettää yhden illan viikossa lastenlastensa kanssa sillä aikaa, kun vanhemmat käyvät illallistamassa kahden kesken.

Mutta mikä 19-lapsisen perheen elämässä on kaikkein parasta?

”Elämässä ei ole tylsää hetkeä”, Michelle vastaa.

 

Teksti: Maren Eriksen
Kuva: Scott Enlow/TLC
Video: YouTube

 

Lähteet:

 

Abcnews.no: Michelle (45) venter barn nummer 20

Duggarin perheen blogi

Today.com

 

Lue lisää  monenlaisista perheistä:

Mitä mieltä olet artikkelista?