Joululahjan antajan helpotukseksi taapero osaa jo kertoa, mistä on kiinnostunut. Vanhemmat saavat silti käyttää mielikuvitustaan pohtiessaan parhaita lahjavaihtoehtoja.

Viimeksi päivitetty 16.11.2014

Taapero tutkii maailmaa ja opettelee uusia taitoja valtavalla tarmolla. Aiempaa enemmän pystyasennossa viihtyvä ja ympäristöönsä tutustuva taapero ilahtuu lahjoista, jotka tarjoavat elämyksiä ja auttavat toteuttamaan pienissä aivoissa kehkeytyviä ideoita.

Lue myös vinkit vauvan joululahjoihin.

1. Luettavaa

Hyvä kirja on oiva lahjaidea taaperolle. Esimerkiksi erilaisia laulu- ja lorukirjoja on hauska lueskella yhdessä lapsen kanssa.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

2. Taiteilijan tarvikkeet

Taaperot rakastavat musiikkia ja värejä. Lapsen luovuutta voi ruokkia tarjoamalla hänelle välineet ilmaista itseään värien ja äänen avulla. Erilaiset soittimet, sormivärit, muovailuvahat ja savi ovat taaperoiden mielestä hauskoja taiteiluvälineitä.

…………………………………………………………………………………………………………………………….

3. Kehittävät lahjat

Lapsen kehitystä voi tukea tarjoamalla leikkeihin esimerkiksi lapsen motorisia taitoja harjoittavia leluja. Luonnonlakeihin tutustuvalle lapselle erilaiset perässä vedettävät lelut, pallot ja magneetit ovat ajankohtaisia esineitä.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

4. Seikkailuvälineet

Taaperon arki on kuin tutkimusmatkailijan elämää. Jokainen päivä on täynnä ihmetystä ja löytämisen riemua, kun lapsi tutustuu ympäristöönsä. Taaperolle voikin antaa lahjaksi erilaisia seikkailijan tarvikkeita, kuten repun, eväslaatikon, juomapullon, lapion tai teltan.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

5. Lasten työvälineet

Pienikin lapsi nauttii huomatessaan, että hänestä on apua aikuisten töissä. Esimerkiksi lapiolla ja lumikolalla on hauska tehdä pihatöitä yhdessä lapsen kanssa. Sisätöitä varten lapselle voi antaa esimerkiksi oman pienen siivousvälineen.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

6. Vaatteet

Taaperon vaatteet eivät useinkaan pysy kauan puhtaana, joten vaihtovaatteita saa olla paljon. Jouluna voi olla hyvä aika antaa lapselle esimerkiksi mukava oloasu tai talvihaalari. Omaa makuaan kehittävälle taaperolle myös tyylikäs hattu voi olla mieleinen lahja.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

7. Liikkumaan innostavat lahjat

Lapset nauttivat ulkoilusta uusien liikuntataitojen harjoittelemisesta. Esimerkiksi hyvä pulkka voi ylläpitää lapsen luontaista innostusta liikkumiseen.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

8. Esineet lapsen huoneeseen

Lastenhuoneen sisustus elää lapsen kasvun mukaan. Taaperon huoneessa on usein tarvetta erilaisille säilytysratkaisuille, sillä parin vuoden ikään tultaessa lapselle alkaa kertyä yhä enemmän omia tavaroita. Ehkä lapsi tarvitsisi esimerkiksi hauskan säilytyskopan useimmin käytetyille leluille.

………………………………………………………………………………………………………………………………

9. Rakennusvälineet

Tornien ja muiden rakennelmien luominen ovat monien taaperoiden mielestä maailman parasta ajanvietettä. Pienet rakentajat pinoavat kasaan milloin mitäkin, aina sohvatyynyistä kattiloihin. Erilaiset rakennussarjat ja kasattavat palikat kelpaavatkin miltei jokaiselle taaperolle.

………………………………………………………………………………………………………………………………..

10. Halittavat lelut

Taaperot rakastavat halimista. Jouluaattona lapsen onkin ihana käpertyä nukkumaan uusi pehmeä ystävä kainalossaan.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

11. Pelit

Taaperoikäinen voi jo pikkuhiljaa alkaa harjoitella yhteisten pelien pelaamista. Perinteisten lautapelien lisäksi taaperoille sopivia pelejä saa myös älylaiteille.

…………………………………………………………………………………………………………………………………

12. Hemmottelulahjat

Jokainen nauttii pienestä hemmottelusta. Taaperolle esimerkiksi hauskat kylpylelut tai pehmeä kylpyvaahto tuovat iloa pesuhetkiin.

………………………………………………………………………………………………………………………………….

Mitä mieltä olet artikkelista?