Ensilumi riemastuttaa lapsia mutta saattaa saada vanhemmat pähkäilemään kenkäkysymyksen äärellä: Millaiset talvikengät olisivat hyvät taaperoikäiselle? Tätä pohditaan myös foorumilla - kurkkaa foorumiäitien talvikenkäsuositukset!

Viimeksi päivitetty 27.11.2018

Pitkään jatkunut leuto keli mahdollisti välikausikenkien käyttämisen näihin päiviin asti, mutta nyt, kun ensilumi satoi eteläisimpäänkin Suomeen, on aika kaivaa talvikengät esille. Vaan mitä jalkaan pikkutaaperolle, kun kriteereihin kuuluvat lämpimyys, kestävyys ja mukavuus? Moni foorumikäyttäjä luottaa kotimaisiin kenkiin:

”Kuomat on hyvät! Lämpimät ja helppo pukea, eikä niissä ole vaikea kävellä. Jouduin itse vaihtamaan viime talvena Reiman toppatossut unilla Kuomiin, kun jalat oli kylmät. Eikä ole kalliit, 40 euroa!” kirjoittaa Enni.

Tukevat ja kestävät

Samoilla linjoilla on nimimerkki Twisted, jolla on kokemusta Kuomista useammalta talvelta:

”Kyllä taivun kuomiin! Täällä on aina ollut 7v lapsilla joka talvi luomat käytössä. Varsi on tukeva, lapsi oppii helposti pukemaan ja kestävät vielä seuraavallekin muksulle ens talvena. Hintakaan ei todellakaan päätä huimaa ja suomalaisuutta täällä tuetaan.”

Keveyttä kävelemään opettelevalle

Elaffy painottaa kenkien keveyttä ja mukavuutta erityisesti silloin, kun käyttäjänä on vasta kävelemistä opetteleva lapsi. Hän tykästyi toisen kotimaisen merkin talvikenkiin hommattuaan sellaiset lapsilleen:

”Meillä oli kaksosilla Reiman Hallat jalassa 1v talvena ja tykkäsin niistä kovin. Olivat kevyet ja mukavan pehmeät kävelyä vasta opetteleville lapsille, riittävän lämpimät ja loskari-mallisena pysyivät varpaat hyvin kuivina ihan pahimpia vesikelejä lukuunottamatta. Kovin jäykissä kengissä meillä toinen lapsista kieltäytyi kävelemästä kokonaan. Vikingeissä ei ottanut askeltakaan.”

Töppöset pikkutaaperolle

Pienillä lapsilla varsinainen kenkä ei toki ole välttämättömyys talvellakaan. Töppösmäiset Stonzit olivat Yölennon mieleen pikkutaaperolla:

”Viime talvi 1-1,5v mentiin stonzeilla ja ne oli aivan parhaat! Linersien kanssa pysyi jalat lämpiminä ja piti myös kosteutta jonkin verran kunhan ei pitkiä aikoja syvissä lätäköissä kävellyt.”

Millaisia talvikenkiä sinä suosittelisit taaperoikäiselle? Ota osaa keskusteluun: Parhaimmat talvikengät taaperolle

Mitä mieltä olet artikkelista?