Raskaus muuttaa väistämättä naisen kehoa. On yksilöllistä, miten odottaja suhtautuu muutoksiin. Foorumiäidit kertovat, tunsivatko he olonsa raskausaikana viehkeäksi vai saiko vauvamaha aikaan valasmaisen olotilan.

Viimeksi päivitetty 5.6.2008

Naisen keho muuttuu kantaessaan sisällään uutta elämää. Vatsa kasvaa, rinnat saattavat suurentua ja rasvaa voi kertyä lantiolle ja reisiin. Se, miten odottaja suhtautuu muutoksiin, on yksilöllistä. Yksi äiti saattaa tuntea itsensä valaaksi, kun taas toisen olo voi olla hyvinkin viehättävä. Neljättä lastaan odottava Rosalina kertoo hehkuvansa raskausaikana:

”Oon parhaimmillani raskaana, nautin isosta masusta ja koen, että hyvä olo näkyy uloskin päin. Pahoja vaivoja ei oo raskauksissa ollut, iho pysyy kunnossa jne niin mikäs tässä hehkuessa.”

”Olo oli normaalia kauniimpi”

Myös nimimerkki Enni koki olonsa kauniiksi odotusaikanaan. Vauvamaha ei ahdistanut vaan tuntui päinvastoin kotoisalta:

”Tunsin oloni raskaana parhaimmaksi ikinä. Tykkäsin mahasta ja olin sen kanssa kotonani. Myöskin normaalisti vaivaavat päänsärky ja selkäkipu pysyivät poissa raskaana, joten sekin kyllä olossa tuntui. En siis mitään hehkumista tuntenut, mutta olo oli normaalia kauniimpi ja parempi kaikin tavoin”, Enni kirjoittaa.

Loppuraskauden Muumimamma-aika

Se, kuinka hehkeäksi odottaja tuntee itsensä, voi riippua raskauden vaiheesta. Samankin raskauden eri vaiheissa voi tuntea olonsa enemmän tai vähemmän viehättäväksi. Nimimerkki Taikapilvellä on kokemusta tästä:

”Tää alkuraskaus ei oo tuntunu tippaakaan hehkeältä pahoinvointineen ja hormoninäppyineen, mut ainakin esikoista odottaessa se toinen kolmannes oli parasta aikaa ja jopa tunsikin olonsa naiselliseksi ja hyväksi. Viimenen kolmannes oli sitte sitä muumimamma-aikaa.”

Tunsitko sinä itsesi viehättäväksi raskausaikana vai oliko olosi enemmänkin muumimammamainen? Tule mukaan keskusteluun: Koetko itsesi hehkeäksi raskausaikana? 

Mitä mieltä olet artikkelista?