On ihana seurailla ihmisten reaktioita, kun heille valkenee se, että joku odottaa lasta. Yhtäkkiä ruoansulatus, intiimit vaivat ja kaikki vähän noloina pidetyt jutut ovat yleisiä jutunaiheita ja on esimerkiksi ihan OK kysyä kaupan kassajonossa, että ummettaako vai onko vatsa löysällä.

Viimeksi päivitetty 1.10.2018

Odottavaan äitiin liitetään paljon erilaisia mielikuvia. On mammajumppaa, pienten nuttujen neulomista, seesteisyyttä ja zen-olotilassa kasvavan vatsan silittelyä.

Meillä se on tiukkaa matemaattista laskelmaa siitä, montako vaippaa tulee kulumaan viikossa, kiroamista siitä, että taas yksi oma vaatekappale on jäänyt pieneksi, selän kramppaamista, pakaran kramppaamista, minkä tahansa lihaksen tai ruumiinosan kramppaamista, kikkailua kenkien sitomisessa, vähän verenpaineiden heittelyä, “Ei tartte auttaa!” -murahteluja, matalaa hemoglobiinia, “Oho, ny pyärryttää!” -karjaisuja ja pohdiskelua siitä, miten kuljettaa kolme vauvaa hissittömän kerrostalon toiseen kerrokseen yksin.

Taskuun se kolmas lapsi tuskin mahtuu, uskaltaisin ihan näin ensiodottajanakin arvioida.

Raskausmaha toi kommentit

On ollut ihana seurailla ihmisten reaktioita, kun heille valkenee se, että joku (esim. minä) odottaa lasta. Yhtäkkiä ruoansulatus, intiimit vaivat ja kaikki vähän noloina pidetyt jutut ovat yleisiä jutunaiheita ja on esimerkiksi ihan OK kysyä kaupan kassajonossa, että ummettaako vai onko vatsa löysällä.

“Kummää esikoista orotin, niin semmosia papanoita väänsin silmät kierossa, että et kuule uskokaan”, puolituttu ilmaisee kuuluvaan ääneen, kun koitan muistella pankkikorttini tunnuslukua perjantairuuhkassa kassalla.

Moni tuttavani on ollut myös kovin huolestunut siitä, miten aion imettää kolmea vauvaa yhtäaikaisesti.

Kolmas tissi ja vinssi parvekkeelle

Mitä vatsan toimintaan tulee, voin kertoa, että tuju rautakuuri tekee jännittäviä asioita ihmisen suolistolle. Imetysproblematiikkaan voin vain kommentoida sen verran, että kolmatta rintarauhasta en ehdi enää tässä ajassa kasvattamaan.

Yhteenkään mammajumppaan en voi mennä, koska todennäköisesti sekä pyörtyisin ensimmäisestä nopeasta liikkeestä että saisin massiivisen vartalokrampin. Tämä kaikki kruunattaisiin epäsopivilla kirosanoilla ja flatuksilla per rectum.

Logistiikkapuoleen saa heittää ideoita. Ilmeisesti on epäsopivaa vinssata parvekkeen kautta turvakaukaloita ylös alas, eikä se taskuihin sullominenkaan taida tulla kysymykseen?

Kaikkea kolme
Ruudun toisella puolella on esikoisiaan odottava pirkanmaalainen nuori nainen, Jutta. Ikuinen Peter Pan -syndrooma siivittää elämää, ja elämänviisaudet on opittu Peppi Pitkätossulta. Roisia huumoria, aitoja tunteita, loppumatonta huolta kaikista maailman ihmisistä ja opettelua kolmoselämään – sellaista täältä löytää.
Lue kaikki blogikirjoitukset: https://www.vau.fi/blogit/kaikkea-kolme
Seuraa instagramissa: @kaikkeakolme

Lisää Kaikkea kolme -blogikirjoituksia:

Muita tämän lukeneita kiinnostivat myös:

Mitä mieltä olet artikkelista?