Hallitus on muuttanut linjaustaan 1.–3. luokkien lähiopetuksen rajoittamisesta – aiempi vaade vanhemman työskentelystä kriittisellä alalla poistuu maanantaista 23.3. alkaen. Kouluun ei kuitenkaan ole pakko mennä, vaan hallitus suosittelee etäopiskelua edelleen kaikille, joille se on suinkin mahdollista.

Viimeksi päivitetty 20.3.2020

Koska hallituksen linjaus ”kriittisillä aloilla työskentelevistä” on herättänyt niin paljon epäselvyyttä ja vaihtelevia tulkintakäytäntöjä Suomen kunnissa, peruskoulujen ovet aukeavat jälleen maanantaina 23.3. kaikille 1.–3. luokkalaisille lapsille. Vahva suositus kuintenkin on edelleen, että jos siihen suinkin on mahdollisuus, lapset pidettäisiin kotona etäopetuksessa.

Neljännellä luokalla ja sitä ylemmillä luokka-asteilla opiskeleville rajoitukset ovat edelleen voimassa. Hallitus uudisti linjaustaan perjantaina 20.3.

Päiväkodit ja muu varhaiskasvatus ovat edelleen auki kaikille lapsille, ja perheet saavat itse tehdä ratkaisunsa hoidontarpeen suhteen. Suositus on, että jos lapsi on suinkin mahdollista hoitaa kotona, näin tulisi menetellä.

Mitä mieltä olet artikkelista?