11.2. vietetään valtakunnallista 112-päivää, jonka tavoitteena on tehdä arjesta turvallisempaa. Lue viisi vinkkiä siitä, miten teet omasta kodistasi turvallisemman sekä aikuisille että lapsillesi.

Viimeksi päivitetty 7.2.2024

Tarkista palovaroittimet

Paina tarkistusnappulaa, niin toimiva varoitin päästää merkkiäänen. Tavalliset paristot pitää vaihtaa palovaroittimeen kerran vuodessa, tänään on hyvä päivä siihen.

Tarkista kotisi osoitenumerointi

Näkyyhän kotisi numero tielle asti? Jos pelastushenkilökunta ei löydä oikeaa rakennusta, kallisarvoista aikaa kuluu hukkaan.

 

Ovatko sähköjohdot ja -laitteet kunnossa?

Rikkinäinen sähkölaite on vakava turvallisuusriski varsinkin lapsiperheessä. Tarkista myös johdot ja seinäpistokkeet, ainakin kerran vuodessa.

Onko liedessä liesivahti?

Pienet lapset saattavat väännellä hellan nappuloita ja aiheuttaa tulipalon. Käden laittaminen kuumalle levylle puolestaan aiheuttaa ison palovamman. Pidä hellan ympäristö tyhjänä helposti syttyvistä materiaaleista, esimerkiksi papereista ja pahvipaketeista.

Onko poistumisreitti asunnosta esteetön?

Jos sinun pitää poistua asunnosta nopeasti, ehkä lapset sylissäsi, onnistuuko se – vai onko ulko-oven tukkeena lastenvaunut, naulakko, kenkiä tai muuta? Ennakoi!

112-päivää juhlitaan lukuisilla paikkakunnilla esimerkiksi pelastusviranomaisten ja hälytysajoneuvojen voimin. Tutustu oman paikkakuntasi tarjontaan ja suunnittele mukava ja kasvatuksellinen päivä perheellesi! Tutustu 112-päivänä järjestettäviin tapahtumiin eri puolilla maata.

Mitä mieltä olet artikkelista?